Nogomet

Fenomenalna Sevilla porazila Levante

Marko Kljaić • utorak, 29.08.2006.

Nakon što su prije četiri dana u Superkupu pobijedili FC Barcelonu, Sevilla je odlično krenula i u novo prvenstvo. Bez problema su savladali povratnike u najelitniji razred španjolskog nogometa, momčad Levantea...

Vodeći pogodak postigao je Kanoute u 11. minuti. Dvadeset minuta nakon toga Sevilla vodi 2:0 preko Kepe. Kepa Blanco Gonzales postiže svoj prvi pogodak u sezoni i drugi za svoju momčad. Sevilla igra bolji i organiziraniji nogomet od svojih protivnika i sasvim zasluženo vodi nakon prvih 45 minuta.

I u nastavku momčad Juande Ramosa igra agresivno i napadački. Kepa, strijelac drugog pogodka za domaću momčad postiže i svoj drugi pogodak na utakmici u 50. minuti. Sevilla vodi na Sanchez Pizjuan stadionu rezultatom 3:0. Do kraja utakmice Levante ostaje s igračem manje jer je Laurent Courtois u 78. minuti zaradio crveni karton. Sevilla je presnažna momčad da to ne bi iskoristila. Igrač utakmice, 22-godišnji Kepa, postiže i svoj treći pogodak na utakmici i postavlja konačni rezultat 4:0.

Sevilla je samouvjereno krenula u novu sezonu i biti će jedan od glavnih konkurenata za naslov prvaka. S druge strane Levante, momčad iz Valencije, tek se četvrti puta natječe u najjačoj španjolskoj ligi i teško će zadržati status prvoligaša.

Primera division, prvo kolo: Sevilla - Levante 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!