Rukomet

Island sve zakomplicirao

Hrvoje Vuković • utorak, 31.01.2006.

Malo tko se nadao ovakvom raspletu. Malo tko osim samih Islanđana koji su ovom pobjedom protiv favoriziranih Rusa zasjeli na čelo s pet bodova i konačno potvrdili sve priče o talentiranoj družini s otoka "vatre i leda"...

Mali Island pomrsio je račune velikoj Rusiji koja je iznenadila cijeli rukometni svijet izgubivši utakmicu koja ih je mogla dovesti tik do polufinala. Ovako, zakomplicirali su sve živo i neživo u našoj skupini te nam na vrat navukli sada maksimalno napaljene Islanđane.

Počelo je onako, očekivano. Maksimovi momci rade 4:1, drže prednost i idu prema pobjedi. Ipak, možda u nekoj drugoj priči. Skandinavci su se brzo vratili na 4:4 i počeli jednu veliku rukometnu rapsodiju. Do 17. minute Island već odlazi na opasnih 10:5, pet minuta prije predaha ima 15:11, ali na odmor se ipak odlazi s prihvatljivih dva gola minusa za Ruse.

Kako je Rastvorcev briljirao protiv nas, tako je protiv Islanda potpuno podbacio zabivši tri gola iz osam pokušaja. A baš njegovi golovi nedostajali su danas Rusiji koja je u nastavku uspjela smanjiti na 21:20, ali svaki put kad bi se približili, Island bi im pobjegao ispred nosa. Desetak minuta prije kraja Skandinavci dolaze ponovo na pet razlike, ali u 57. minuti padaju u "crnu rupu", Rusi s 33:29 dolaze na 33:32 u 60-ak sekundi i velika drama je na pomolu. No, danas najbolji igrač susreta Sigurdsson riješio je sve dvojbe oko pobjednika svojim 11. minutu i pol prije kraja, čime su Islanđani sasvim neočekivano izbili na čelo ljestvice.

Kod Islanda već spomenuti Sigurdsson s 11 je pogodaka obavio lavovski dio posla, a pridružili su mu se Stefansson s osam te Gunnarsson, Pettersons i Gudjonsson sa po četiri zgoditka. kod Rusa najraspoloženiji bio je Kokšarov s osam golova, a Frolov je dodao još pet. Skupina F, 31.1.2006, 1.kolo:
Island - Rusija 34:32 (17:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!