Zimski sportovi

Curlingaši u "lovu" na naslov prvaka Hrvatske

Sportnet • srijeda, 15.03.2006.

U nedjelju, 12. ožujka održan je prvi krug natjecanja Prvenstva Hrvatske u curlingu. Sudjelovala su četiri curling kluba: Cc Zagreb, Ck Vis, Ck Čudnovati čunjaš i Cc Zapruđe.

Sustav natjecanja usklađen je pravilima Svjetske curling federacije, te će četiri hrvatska kluba igrati po „round robin“ sistemu, odnosno svatko sa svakim. Pobjeda nosi dva boda, te će prvak biti poznat nakon ukupno osam utakmica.

Slika 1 od 2.

Prvi susreti odigrani su jučer. U prilično izjednačenim i napetim utakmicama, u muškoj konkurenciji najuspješniji su bili Zagrebaši, pobijedivši u svim odigranim utakmicama. Stopostotni učinak im je donio i vodeće mjesto na ljestvici, odnosno maksimalna četiri boda. Slijede ih Čunjaši sa dva boda i Višani, koji su nakon prvog kruga ostali bez pobjede.

U ženskoj konkurenciji, najbolja je ekipa Cc Zapruđe. Budući da su jedina ekipa u ženskom dijelu natjecanja - pobjeda im je već osigurana.

Natjecanje je održano u Budimpešti, zbog toga što nigdje u Hrvatskoj još nema odgovarajuće dvorane u kojoj bi se moglo provesti ovakvo natjecanje.

Drugi i završni natjecateljski krug održati će se ponovo u mađarskoj prijestolnici i to 06. svibnja 2006. Pobjednici Prvenstva Hrvatske (u muškoj i ženskoj konkurenciji) igrat će na predstojećem Europskom prvenstvu 2006. u švicarskom Baselu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!