Rukomet

Island i Danska osigurali drugi krug

Boris Marić • subota, 28.01.2006.

Island i Danska odigrali su večeras neriješeno 28:28 i time su obje reprezentacije osigurale plasman u drugi krug Europskog prvenstva...

Da jučerašnja pobjeda protiv SiCG nije bila iznenađenje Islanđani su pokazali na samom početku utakmice. Iako su utakmicu počeli bez najboljeg igrača Olafura Steffanssona koji je jučer dobio toliko batina da je morao preskočiti današnju utakmicu, Islanđani su poveli 5:1 nakon sedam minuta.

Danska obrana propuštala je na sve strane, dok je napad bio neorganiziran i neprecizan. Promašeni ziceri i čak tri sedmerca pomogli su da Island održava prednost do rezultata 14:9 kada se danski stroj konačno probudio pa su Danci do odmora smanjili rezultat na samo gol razlike, 14:15.

Ipak, Island i u drugom poluvremenu nastavlja s dobrom igrom i vodi cijelo vrijeme, da bi Danci tek desetak minuta prije kraja izjednačili na 25:25, a zatim i došli u prednost na 27:25. Do kraja utakmice Islanđani su uspjeli spasiti bod i obje ekipe mogu biti zadovoljne neodlučenim rezultatom.

Najbolji strijelac kod Islanda bio je Snorri GUudjonsson sa deset golova, a kod Danaca Per Leegaard sa šest. Nakon utakmice trener Danske Ulrik Wilbek je izjavio: "Zaslužili smo neodlučen rezultat. Cijelo vrijeme smo jurili rezultat, no kada je proradila obrana počeli smo smanjivati zaostatak. Zadovoljni smo ovakvim ishodom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!