Rukomet

Rusi osigurali nastavak natjecanja

Bruno Blumenschein • petak, 27.01.2006.

Prema očekivanjima Rusija je u 2. kolu skupine D Europskog prvenstva svladala Portugal 35:32. Iako se po rezultatu čini da je bilo na knap, igrači Rusije su već na poluvremenu stvorili nedostižnu prednost za Portugalce i «pustili gas» tek u zadnjim minutama dvoboja...

Jučerašnja osveta protiv Norvežana nije odnijela previše snage ruskim reprezentativcima i to su vjerno dokazali u današnjem susretu protiv Portugala. Simpatični Portugalci su se držali sve do 10. minute kada «majka Rusija» serijom 5:1 odlazi na 10:5 s kojih se nisu spuštali sve do samog kraja dvoboja. Predvođeni Kokšarovim i Peškovim, koji su svaki postigli po šest pogodaka u serijama su povećavali svoju prednost.

Tako se na kraju utakmice u strijelce upisalo 10 igrača, a iskusni Maksimov je razigrao cijelu momčad za najvjerojatnije ključan dvoboj s našom reprezentacijom u nedjelju. Trošenje lopti u portugalskoj vrsti je pripalo Ricardu Costi koji je od 12 udaraca iza Kostigova pospremio šest lopti. Uz Costu najuspješniji je bio Tavares koji je također zabio šest golova, ali uz samo tri promašena šuta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Početnih 1:1 je bio jedini trenutak kada su Portugalci imali bod u džepu, ali nisu imali rješenja za vanjsku liniju Rusa i (pre)brzog Kokšarova. Prednost se povećavala iz minute u minutu, a velikih osam razlike je očito bilo dovoljno nakon čega Portugal do kraja prvog dijela s dva uzastopna gola smanjuje na 18:12. Ujedno i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Sličan scenarij kao protiv Hrvatske se dogodio i Rusiji, ali veća prednost je bila dovoljna da se ne oglasi zvono za uzbunu. Tek pet golova portugalske vrste, u prvih 14 minuta nastavka je značilo i stvaranje veće prednosti za Rusiju. Costa je tada postigao četiri uzastopna gola i pokazao da je najopasniji čovjek u njihovoj reprezentaciji. U posljednjih pet minuta je Portugal uspio stići na tri gola zaostatka, ali za više nije bilo vremena niti snage i završava s visokih 35:32.

Rusija je tako osigurala drugi krug, a Portugalu ostaje nada da mogu iznenaditi Norvešku u susretu koji bi mogao odlučivati o prolasku u drugi krug za jednu od tih reprezentacija. Sve to naravno ako večeras Hrvatska svlada Skandinavce što neće biti nimalo lagan zadatak. Zato svi na prijenos uživo kojeg Vam donosi Sportnet.hr...

Skupina D , 27.1.2006. , 2. kolo:
Rusija - Portugal 35:32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!