Rukomet

Nema Balića - nema medalje

Bernard Jurišić • nedjelja, 05.02.2006.

Utakmica za broncu na Europskom prvenstvu još je jednom pokazala koliko Ivano Balić znači za ovu momčad. Ivanova ozljeda u nesretnoj 13. minuti potpuno je preokrenula utakmicu, a njegovi suigrači nisu imali kvalitete oduprijeti se ponovno brončanim Dancima...

Hrvatska - Danska 27:32 (9:16)

HRVATSKA: Šola, Losert, Sulić 1, Balić 1, Lacković 6, Vori 3, Dominiković, Džomba 6, Horvat, Goluža, Šprem, Špoljarić 5, Metličić 3, Buntić 2.

DANSKA: Hvidt, Asmussen, Aagard, Madsen 9, Ohm, Jörgensen 2, Jensen 5, Rasmussen 3, Christiansen 1, Boldsen 2, Spellerberg 1, Knudsen 2, Stryger 5, Nöddesbro 2.

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Danska 10 minuta.

Sedmerci: Hrvatska 4/5, Danska 1/1.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Nije sramota izgubiti, posebno ne kad dođete u borbu za medalju. Četvrto mjesto na Europskom prvenstvu dobar je rezultat. Naši rukometaši mnogo su nas puta oduševili, i kada su gubili, znali smo im opraštati. No, za današnju predstavu morat će otrpjeti kritiku.

I današnja utakmica pokazala da je samo jedan genijalac u našoj momčadi, a on se ozljedio u 13. minuti. Ostatak momčadi danas nije imao ni snage, ni kvalitete za osvojiti jedinu medalju koja im još nedostaje u kolekciji.

Počelo je odlično. Nakon 7 minuta imali smo vodstvo od 5:1, napad je bio tečan, a rezervna formacija Danske mučila se s našom obranom. Povratak najboljih danskih igrača na parket vratio je rezultat u egal, a kod 6:5 stigla je nesretna 13. minuta.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Ivano Balić u jednom napadu u padu je udario glavom o parket, nakon čega nije mogao nastaviti utakmicu. Pokušao se vratiti nakon pet minuta, no proveo je u igri samo nekoliko sekundi, nakon čega je bilo jasno da ne može.

To kao da je osnažilo danske ambicije, a naši su se potpuno izgubili. I u obrani i u napadu. Danci su bušili Šolu i Loserta sa svih pozicija, zaokružili seriju 5:15 u 23 minute i sa šest pogodaka prednosti otišli na odmor.

Ambicije naših kao da su potpuno potonule s činjenicom da se Balić nije vratio iz svlačionice i definitivno nije mogao nastaviti utakmicu. Danci su brzo došli do ogromnih 10 razlike (10:20) u 36. minuti.

S tribina je grmjelo "nema predaje", upućeno našim igračima, a s nekoliko minuta u kojima je napadački povukao Špoljarić, serijom 8:2 naši su došli na "opasnih" 18:22 u 43. minuti.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

No, iluzije u senzacionalan povratak, koje su živjele poneku minutu, brzo su se raspršile, a Danci su se nakon pogotka Boldsena i isključenja Špoljarića opet vratili u ugodnije vodstvo.

Do kraja se igralo "gol za gol", Danci su sačuvali prednost i zasluženo stigli do bronce preko naše reprezentacije već drugo Europsko prvenstvo za redom.

Našim rukometnim radnicima preostaje da za naredna velika najtecanja koja smo već osigurali (SP u Njemačkoj 2007., EP u Norveškoj 2008.) pronađu formulu koja će omogućiti Baliću i njegovim pomagačima da se okite još ponekim velikim odličjem. No, za to će nam trebati puno duža klupa. Jer i genijalci ponekad trebaju malo odmora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!