Rukomet

Samo je jedan rukometni bog

Bernard Jurišić, Branimir Korać • nedjelja, 05.02.2006.

Svjetski rukomet ima stotine sjajnih igrača, ali samo jednog rukometnog boga. Iako je Hrvatska zadnjeg dana EP-a u Švicarskoj ostala bez medalje, titulu najboljeg igrača natjecanja nije mogao osvojiti nitko drugi nego - Ivano Balić...

Da Balićeva genijalnost nije plod pretjerivanja hrvatskih navijača, već smo se uvjerili. No, koliko je Ivano drugačiji, inteligentniji, bolji od drugih, možemo se uvjeriti na svakom velikom natjecanju na kojem predvodi hrvatsku reprezetntaciju to samog vrha.

Slika 1 od 2.

Prezentacija rukometa u izvedbi Ivana Balića na Europskom prvenstvu u Švicarskoj bila je na jednom nivou više od svih ostalih sudionika. Ivano je pokazao zbog čega je nositelj titule najboljeg igrača svijeta i EHF ga je proglasio najkorisnijim (MVP) igračem Europskog prvenstva.

Balić je tako već četvrto veliko natjecanje u nizu najbolji igrač, bez obzira na plasman Hrvatske. Nakon što je 2003. na SP u Portugalu svojim izvedbama iznenadio svjetske rukometne čelnike do te mjere da ga nisu izabrali u najbolju momčad prvenstva, iako je Hrvatska postala svjetski prvak, najboljim je proglašen na EP u Sloveniji 2004., OI u Ateni 2004., SP u Tunisu 2005. i EP u Švicarskoj 2006.

Proglašenjem za MVP-a Ivano je našao i svoje mjesto u sedmorci EP-a, a tu su uz njega još i Francuz Thierry Omeyer na golu, na krilima Rus Eduard Kokšarov i Danac Soren Stryger, španjolski pivot Rolando Urios te u vanjskoj liniji Islanđanin Olafur Stefansson i Španjolac Iker Romero. Najbolji strijelac je Slovenac Sergej Rutenka s 51 postignutim pogotkom.

Ivano Balić tako je još jednom dokazao da mu u današnjem rukometu nema ravnoga, a svjetske rukometne knjige njegovo će ime stavljati u sličnu kategoriju u kojima se u nogometu nalaze Pele i Maradona, u košarci Michael Jordan ili Dražen Petrović. Ivano Balić je - rukometni bog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!