Rukomet

Francuzi prvaci Europe

Branimir Korać • nedjelja, 05.02.2006.

Francuska je prvak Europe u rukometu. U finalnom susretu Francuzi su svladali favoriziranu Španjolsku s 31:23 i vratili se na vrh. Scenarij je bio sličan onom polufinalnom, bijeg krajem poluvremena, sjajni Omeyer i kvalitetan i strpljiv napad. Španjolci nisu imali šanse...

Svjetski prvaci Španjolci pokleknuli su u finalu Europskog prvenstva protiv Francuza. Francuska ih je potpuno razbila odigravši 40 minuta atomskog rukometa.

Kao i protiv Hrvatske u polufinalu, Francuska je 20 minuta tražila pravi ritam, a onda na krilima izvrsnog Omeyera odjurila do pobjede. Malo tko je očekivao uoči Prvenstva Francusku na vrhu. Nepotrebno podcjenjivana reprezentacija odigrala je sjajno tijekom cijelog turnira i s tek jednim porazom uzela zlato.

Nakon odlaska velikog Jacksona Richardsona, Francuzi su krenuli u stvaranje nove reprezentacije koju krasi izuzetno čvrsta igra u obrani i širina u napadu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Španjolci su autoritativno ušli u utakmicu i poveli vrlo brzo 4:1. Ipak, nakon nekoliko glupih pogrešaka u napadu Francuzi se vraćaju i dolaze na 5:5. Sve do posljednjih deset minuta prvog poluvremena vodi se izjednačena borba praktički gol na gol. Tada Francuska radi 5:1 i odlazi na poluvrijeme s prednosti 17:13.

U drugo poluvrijeme Španjolska ulazi dosta nervozno, igra brzopleto želeći što prije doći u rezultatski egal. Sve što uspijevaju, smanjuju na dva razlike i taj zaostatak drže do 40. minute.

Od 40. minute na parketu je samo Francuska. Narcisse i Karabatić u napadu, Dinart, Gille i Omeyer na drugoj strani, pokazuju previše za Španjolce. Didier Dinart i Bertrand Gille zaustavili su španjolske napadače, a ono što je prošlo Omeyer je u velikom stilu skidao. U napadu Karabatić je briljirao s 11 golova iz 14 udaraca, a Narcisse je dodao četiri gola i to u onim najvažnijim trenucima kada se rezultat lomio. Joel Abati utrpao je Španjolcima šest golova. Omeyer je skinuo 13 udaraca, praktički sve u drugom poluvremenu.

Kod Španjolaca,koji su se u posljednjoj trećini utakmice potpuno raspali, najbolji su bili Juanin Garcia sa šest golova, Urios i Rocas s po četiri gola. Hombrados je obranio 12 lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!