Zimski sportovi

Lijepa naša kraljica!

Bernard Jurišić • subota, 18.02.2006.

JANICA KOSTELIĆ OSVOJILA JE NOVO ZLATO! Kraljica svjetskog skijanja i svjetskog sporta ostvarila je još jedan čudesan rezultat! Iako shrvana bolešću i slabošću i takva je najbolja na svijetu. Zlatnom medaljom u kombinaciji Janica je postala najuspješnija svjetska skijašica svih vremena...

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Kako započeti, što napisati, koji naslov staviti? Vjerojatno ne postoji ništa što o najboljoj svjetskoj skijašici svih vremena nije napisano, no današnja priča zaista je priča za sva vremena.

Janica je pobijedila u kombinaciji, iako je i jučerašnja dva slaloma i današnji spust vozila potpuno iscrpljena, pod temperaturom i slabošću zbog kojih bi velika većina odustala. Ne i Janica. Ona ne.

Janica je izdržala i pobijedila sve probleme i još jednom dokazala ono što znamo već godinama. Janica je svjetsko sportsko čudo!

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Lice i reakcija Šveđanke Anje Pärson nakon Janičine vožnje otkrivale su sve. Odlična vožnja Šveđanke, gotovo bez pogreške i ogromna prednost stvoena u spustu, nisu joj bili dovoljno za više od bronce. Čak i ovakva Janica, koja se jedva održava na nogama, nedostižna je za Anju, koja, čini se, sve teže podnosi poraze.

Austrijanka Marlis Schild iznenadila je odličnom vožnjom u spustu i sačuvala postolje, štoviše - preskočivši Pärson. Iako joj spust nije adut, Austrijanka je obranila prednost iz slaloma i uzela srebro.

Janica Kostelić sad je i službeno najuspješnija svjetska skijašica svih vremena, s osvojene četiri zlatne medalje.

Konačni rezultati kombinacije

1. Janica Kostelić (HRV) 2:51.08
2. Marlies Schild (Aut) 2:51.58
3. Anja Paerson (Šve) 2:51.63
4. Kathrin Zettel (Aut) 2:52.41
5. Nicole Hosp (Aut) 2:53.21
6. Michaela Kirchgasser (Aut) 2:53.48
7. Martina Ertl-Renz (Njem) 2:54.28
8. Jessica Lindell-Vikarby (Šve) 2:55.19
9. Julia Mancuso (SAD) 2:55.44
10. Brigitte Acton (Kan) 2:55.75 ...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!