Zimski sportovi

"Sve što Anja radi, Janica radi još bolje"

HINA, Boris Marić • nedjelja, 19.02.2006.

Današnji tisak u Švedskoj preplavljen je slikom razočarane Anje Pärson i njenom rečenicom nakon jučerašnjeg spusta: "Osjećam se kao da sam stigla zadnja".

Novinar lista Dagens Nyheter iznad slike, na kojoj se vide nasmijana Janica Kostelić koja u ruci drži zlatnu medalju i za dvije glave niže, jer tolika je razlika na postolju između zlata i bronce, razočarana Anje Pärson stavio je naslov "Sve što Anja radi, Janica radi još bolje."

Još jedna medalja na prvenstvu koja ulazi u povijest, piše novinar i nastavlja da je to još jedna potvrda koga to Anja ima ispred sebe: "Duha prvenstva koji se zove Janica Kostelić".

Slika 1 od 1.

Vezane vijesti

Novinar tvrdi da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nikada nije vidio toliko bijesnog vlasnika brončane medalje. Anja je psovala, puhala, bacila štap, dok je na ciljnoj ravnini raširenih ruku stajala nasmijana Janica.

"Janičina radost nije bilo ruganje Anji", ističe novinar, ali je Anja osjećala kao da joj je Janica stavila sol na ranu. Krupnu, morsku kao malo podsjećanje da i dalje postoji samo jedna, prva i najbolja na svijetu, u alpskom skijanju.

Koja nije iz Švedske - piše u švedskim novinama.

I baš nikakvu, ali baš nikakvu, ulogu ne igra činjenica da je Anja opet okrivljavala nekog drugog za njen "neuspjeh". Skraćena pista, mekani snijeg, otkazani spust, nepovoljni vjetar. "Sve se urotilo protiv mene", plačnim glasom izjavljivala je Anja, dok su novinari i komentatori suglasni: "Anju je zaustavio samo jedan razlog - Janica Kostelić".

Anja Pärson ima izuzetnu sposobnost da bude najbolja baš kada treba, da "potegne" u zadnjem trenutku i da pokaže da je "majstor svog zanata", zaključuje Dagens Nyheter.

"Anja slavi treće mjesto", naslov je u švedskom dnevniku Aftonbladet nakon što je Šveđanka osvojila brončanu medalju u kombinaciji. Ipak, u podnaslovu se napominje da je Anja dobila napad bijesa nakon što je vidjela da je Janica osvojila zlato i da je tom prilikom slomila štap, što je potkrijepljeno i fotografijom doista bijesne Anje kako o koljeno lomi štap.

"Slika kako Janica Kostelić uzima zlato ispred nosa Anji Pärson je već klasična švedska sportska priča", piše Aftonbladet i citira Anju Pärson: "Užasno sam razočarana i imam pravo biti. Uzeti broncu u kombinaciji bi trebao biti uspjeh, ali ja se osjećam kao da sam osvojila zadnje mjesto".

O Janičinoj bolesti i lošem zdravstvenom stanju Anja nema puno razumijevanja. "Kad god je vidim na startnoj liniji smatram da je potpuno zdrava", kaže Pärson.

List citira i Janicu koja kaže da bi Anja trebala biti zadovoljna bilo kakvom medaljom, jer bi i ona bila. I list Expressen prikazuje Anjin bijes u četiri slike i napominje da bi zbog toga mogla biti kaženjena novčanom kaznom zbog nesportskog ponašanja.

Upitana da opiše razliku u bronci u spustu i bronci u kombinaciji, Anja je samo rekla: "To ja kao da dođeš prvi i dođeš zadnji". Svi mediji traže osvetu u superveleslalomu, a sama Anja kaže da najbolje vozi kada je ljuta. Vidjet ćemo...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!