Tenis

Zadovoljna Henin i nesretna Clijsters

Ivor Krapac • četvrtak, 26.01.2006.

Žensko finale Australian Opena donijet će nam belgijsko-francuski "sudar" Justine Henin-Hardenne i Amelie Mauresmo. Henin-Hardenne je u polufinalu s 4:6, 6:1 i 6:4 bila jača od Marije Šarapove, dok je Mauresmo prošla predajom Kim Clijsters u trećem setu, pri Belgijkinom zaostatku od 5:7, 6:2 i 3:2...

Najbolji meč i najnesretniji kraj meča u ženskom turniru - tako je, u najkraćim crtama, izgledalo sinoćnje polufinale tenisačica u Melbourneu.

Prvo se odnosi na sjajan dvoboj Henin-Hardenne i Šarapove, u kojem je osmopostavljena Belgijka potvrdila odličnu formu i stigla do svog drugog uzastopnog finala ovog turnira, nakon pobjede iz 2004. Drugog uzastopnog - jer je prošle godine nije ni bilo zbog ozljede.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Prvi set pripao je Ruskinji, no u nastavku je Henin pojačala i okrenula meč u svoju korist. U drugom setu nije bilo problema, a u trećem je propustila servis za meč kod 5:3, pa zaključila pobjedu na servisu suparnice u desetom gemu.

"Mislim da smo odigrale sjajan meč. Bilo je vrlo intenzivno i fizički i mentalno naporno", komentirala je Belgijka: "I Marija je odigrala odlično, najbolje što sam je imala priliku vidjeti u posljednje vrijeme."

Lijepa riječ utjehe, iako je teško utješiti gubitnicu u Grand Slam polufinalu; piše se samo pobjeda. "Vjerojatno ću u novinama gledati naslove 'Marija opet gubi polufinale', 'Marija ne može izdržati treći set'... No, ovdje ipak nisam došla najbolje pripremljena i nisam imala dovoljno mečeva, tako da je današnja kvaliteta igre veliki plus za mene", rekla je Šarapova.

U drugom polufinalu na pomolu je bio podjednako uzbudljiv kraj. Kim Clijsters je sa 7:5 dobila prvi, a Amelie Mauresmo sa 6:2 uzvratila u drugom setu, no u nastavak se, nažalost, uplela Belgijkina ozljeda desnog gležnja u petom gemu, kod 2:2. Kao da joj nije bilo dovoljno muke s ozljedom kuka i boli u donjem dijelu leđa, koji je prate još od početka sezone...

"Izvlačila sam se na forhend na bekhend-strani i pokušala udariti dijagonalu. Kad sam izgubila ravnotežu, mislim da sam iskrenula gležanj i odmah sam osjetila da neće biti dobro", prisjetila se Clijsters trenutka ozljede. Izdržala je peti gem i na izmjeni strana pokušala riješiti problem jakom bandažom, no nije mogla nastaviti - kraj je stigao nakon idućeg poena, pri 15:0 na servisu Mauresmo kod 3:2.

"Frustrirajuće je završiti na ovaj način, mislim da sam se baš vraćala i igrala sve bolje u trećem setu. Da sam tako nastavila, sve bi bilo moguće", dodala je nesretna Belgijka.

Naravno, ni Mauresmo nije bila presretna prijevremenim krajem, iako joj je donio drugo Grand Slam finale u karijeri - nakon Australian Opena 1999.: "Osjećaj je kao da je meč nedovršen, no tako to ponekad biva. Nadam se da će se Kim što prije oporaviti."

Ipak, bez obzira na predaju suparnice, ne smije se zanemariti igra sve bolje Mauresmo. Pobjeda na Mastersu u Los Angelesu na kraju prošle sezone očito ju je rasteretila, novi veliki naslov sad joj je samo pobjedu daleko...

Tenisačice, polufinale: Henin-Hardenne (Belgija, 8) - Šarapova (Rusija, 4) 4:6, 6:1, 6:4, Mauresmo (Francuska, 3) - K. Clijsters (Belgija, 2) 5:7, 6:2, 3:2, predaja Clijsters.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!