Tenis

Četiri od četiri na Indoorsu

Ivor Krapac, Ante Đorđević • srijeda, 01.02.2006.

Hrvatski tenisači imali su stopostotni učinak u prvom kolu Zagreb Indoorsa. Nakon Marina Čilića, Marija Ančića i Ivana Ljubičića, u osminu finala probio se i Ivo Karlović, sa 7:6(0) i 6:3 protiv Nijemca Rainera Schüttlera...

"Karlov" servis i napadačka igra bili su previsoka prepreka za indisponiranog Schüttlera. Uvjerljivi tie-break prvog seta i jedan break u drugom pokazali su se dovoljnim za pobjedu.

U prvom setu Ivo je prošao najozbiljniji izazov na servisu u četvrtom gemu, s dva promašaja za 0:30, pa Nijemčev sretni retern za 0:40, prve tri današnje break-lopte. Srećom, i tu se pokazalo da "Karlov" servis može izvući stvar i u najtežim situacijama. Servis i volej, servis i laka realizacija u napadu, pa servis-winner na drugom servisu - i Schüttlerovih 0:40 je vrlo brzo bila prošlost.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Vezane vijesti

"Karlo" se izvukao jednom, a Nijemac dvaput. U maratonskom petom gemu propustio je 40:15 i prednost, spasio break-loptu, pa dovršio stvar tek na petu gem-loptu. Kod 4:4 okrenuo je 30:40, uz Karlovićev promašaj u pokušaju reterna na break-lopti.

U završnici seta su i jedan i drugi prošli su po jedan "bombastični" gem na servisu. Ivo je držao za 5:5 s četiri asa, a Schüttler za 6:5 s tri asa i servis-winnerom.

Tie-break je brzo otišao na "Karlovu" stranu. Napravio je tri mini-breaka i poveo s 5:0, a nakon toga, naravno, suparniku više nije bilo povratka. Završilo je bez izgubljenog poena, nije moglo lakše...

U drugom setu Ivo se približio pobjedi breakom u šestom gemu, uz Schüttlerovu loše zahvaćenu lopticu i promašaj na break-lopti. Bilo je to dovoljno, a moglo je završiti i nešto brže, da je "Karlo" iskoristio meč-loptu na Nijemčevom servisu u osmom gemu. Nije bilo gotovo tada, no priči je došao kraj na servisu hrvatskog diva gem kasnije, sa serijom servis-winnera nakon 0:30.

"Očekivao sam Schüttlera na liniji i koristio svaku priliku za izlazak naprijed", iznio je Ivo najlakši mogući recept i plan za današnju pobjedu: "Jako sam zadovoljan i zahvalio bih publici koja mi je dosta pomogla."

Pobjeda nad Schüttlerom Karloviću je donijela hrvatski dvoboj osmine finala protiv Marija Ančića. "Mario je bolje rangiran, ali mislim da favorita nema", najavio je Ivo.

Osim prvog kola singla, Karlović je danas na rasporedu imao i četvrtfinale parova, u kombinaciji s Lovrom Zovkom. S druge strane mreže bili su prvopostavljeni Česi Petr Pala i Pavel Vizner, a završilo je s neočekivanih 6:0 i 6:1 za hrvatski dvojac. Česima se očito žurilo na večeru, pa je "Karlo" glatko zaokružio uspješni dan - dva meča i dvije pobjede bez izgubljenog seta.

Tim Henman je u posljednjem singlu dana proslavio 6:4 i 6:4 protiv trećepostavljenog Francuza Richarda Gasqueta. Bila mu je to druga ovogodišnja pobjeda nad mladim Francuzom, nakon prvog tjedna nove sezone i prvog kola Dohe, a uzeo ju je s ukupno tri breaka. U prvom setu mu je dovoljan bio jedan, a u drugom je ispustio jednu prednost, pa riješio meč drugim breakom u setu.

Sutrašnji glavni meč dana, dvoboj Marija Ančića i Ive Karlovića, na rasporedu je ne prije 16,15 sati u Ledenoj dvorani. Nakon Marija i "Karla" na redu su Ivan Ljubičić i Kenneth Carlsen, pa Marin Čilić i Andreas Seppi. Bit će to bogat hrvatski program...

Zagreb Indoors, 1.2.2006., prvo kolo: Tim Henman (Velika Britanija) - Richard Gasquet (Francuska, 3, WC) 6:4, 6:4, Ivo Karlović (Hrvatska) - Rainer Schüttler (Njemačka) 7:6(0), 6:3.

Parovi, četvrtfinale: Karlović/Zovko (Hrvatska) - Pala/Vizner (Češka, 1) 6:0, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!