Tenis

"Karlo" propustio priliku

Igor Petrinović • petak, 03.02.2006.

Zagreb Indoors ostao je na jednom hrvatskom polufinalistu, Ivanu Ljubičiću. U posljednjem četvrtfinalu mogao mu se pridružiti i Ivo Karlović, no nije išlo - "Karla" je u tri seta, sa 7:6(4), 6:7(6) i 6:3, zaustavio austrijski kvalifikant Stefan Koubek...

Indisponirani Karlović umalo je postao junak pred publikom u svom rodnom gradu nakon što se dva puta u drugom setu vratio "iz mrtvih". Koubek, koji je do tada na terenu djelovao puno bolje, u trinaestoj igri drugog seta imao je dva puta po mini-break prednosti, te zicera na meč-lopti kod 6:5. No, hrabri Karlovićevi forhendi i agresivni izlasci na mrežu u potpunosti su se isplatili i donijeli mu 8:6 i treći set.

Slika 2 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Karlović je odmah u prvom gemu odlučujućeg seta prosuo nove dvije prilike za oduzimanje servisa. "Bila je to moja najveća šansa", osvrnuo se kasnije na propuštenih 15:40 u prvom gemu trećeg seta. Četiri gema kasnije hrvatski tenisač promašio je tri voleja u nizu koji su Koubeku donijeli jedini break u meču i ulazak u polufinale.

Od početka posljednjeg četvrtfinalnog meča PBZ Zagreb Indoorsa izmjene s osnovne linije redovito su odlazile na stranu austrijskog tenisača, a Karlovića je u meču držao tek njegov početni udarac.

"Nisam uopće osjećao loptu", požalio se Karlović nakon susreta. "Osjećao sam se dosta nesigurno na osnovnoj liniji i na povratu servisa."

Obostrane prilike za break stigle su tek krajem prvog seta. Prvo je pri 5:4 Austrijanac imao velikih 0:40, pa zatim i prednost, ali zahvaljujući 'Karlovim' servisima prilike su nestale. Odmah u sljedećem gemu priliku da oduzme servis Koubeku propustio je i naš tenisač, tako da smo po četvrti put u tri meča gledali trinaestu igru u Karlovićevim dvobojima. Na žalost 3.000 navijača u Ledenoj dvorani, dva mini-breaka Koubeka bila su dovoljna za 7:4.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Niti u drugom setu nije bilo oduzimanja servisa, a tri prilike za break imao je Karlović, od kojih je jedna bila i set-lopta na 5:4. No, tri servisa na vrlo loši bekhend udarac domaćeg tenisača sačuvali su servis 179. igrača svijeta.

"Nisam očekivao ovaj rezultat", bio je nakon susreta iskren ljevoruki Austrijanac, kojem je sljedeći supranik Tim Henman. "Došao sam ovdje s nadom da ću odigrati par mečeva u kvalifikacijama, a sad sam u polufinalu."

Diva sa Šalate razočarao je poraz pred domaćom publikom, no razloge poraza neće pronaći u psihičkom opuštanju. "Meč protiv Ančića me emotivno iscrpio, ali to nije razlog moje lošije igre", analizirao je Karlović. "Koubek je igrač koji mi po stilu ne odgovara. I inače imam problema s ljevacima, ali se uspijem prilagoditi. A na ovoj podlozi, ako ne uhvatim ritam na početku, kasnije se jako teško priviknuti."

Zagreb Indoors, 3.2.2006., četvrtfinale: Stefan Koubek (Austrija, Q) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(4), 6:7(6), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!