Tenis

Đoković i Henman bez puno muke

Ivor Krapac • petak, 03.02.2006.

Tim Henman i Novak Đoković obavili su očekivano i prošli u sutrašnje polufinale Zagreb Indoorsa. Henman je u četvrtfinalu sa 6:3 i 6:4 "sredio" Talijana Andreasa Seppija, jučerašnjeg pobjednika nad Marinom Čilićem, a Đoković je u ogledu srpsko-crnogorskih predstavnika došao do 6:2 i 6:3 protiv kvalifikanta Ilije Bozoljca...

Dvoboj iznenađujućih srpsko-crnogorskih četvrtfinalista otišao je na stranu renomiranijeg, 18-godišnjeg Novaka Đokovića. Ilija Bozoljac, koji uglavnom nastupa na Futuresima, proživio je tjedan karijere i iz kvalifikacija stigao do svog prvog četvrtfinala na ATP Touru, no danas mu je ponestalo inspiracije i nije pružio ozbiljniji otpor favoritu.

Bozoljac je previše griješio, a Đoković nije propustio uzeti ponuđeno; sa samo pet izgubljenih gemova izborio je svoje prvo ATP polufinale u još kratkoj seniorskoj karijeri. Za novi korak borit će se s boljim iz popodnevnog četvrtfinalnog ogleda Ivana Ljubičića i Mihaila Južnjog.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Tim Henman riješio je dvoboj s Andreasom Seppijem uz dva breaka, po jedan u svakom setu. U prvom je prošao dosta lako, a u drugom s nešto više problema - u četvrtom gemu, na servisu pri vodstvu od 2:1, okrenuo je 0:30 i 30:40, kod 4:3 držao je nakon 30:40 i još jednog izjednačenja, a na servisu za meč kod 5:4 izvukao je 0:30.

Prošlo je dosta glatko, iako priprema za ovaj meč nije bila najbolja. "U osmini finala protiv Gasqueta sam nakon jednog drugog servisa osjetio bol u leđima i zbog toga jučer nisam trenirao", rekao je Henman: "Bilo je upitno kako ću se danas osjećati i dosta sam brinuo kako ću izvući ovaj meč."

Prvom britanskom "reketu" ovo je prvo polufinale još od US Opena 2004., nakon što je prošle sezone bio izvan uobičajene forme zbog puno problema s leđima. Na zagrebačkom Indoorsu, kako je i danas ponovio, znatno mu je pomoglo što igra na podlozi koja mu jako paše: "Ovo su savršeni uvjeti za mene jer je teren brz i odgovara mojem stilu igre - puno je teže igrati servis-volej na sporijim podlogama."

U polufinalu bi se Henman mogao sresti s Ivom Karlovićem, koji u posljednjem današnjem četvrtfinalu ide na Stefana Koubeka. Jedini dosadašnji dvoboj dogodio se u prvom kolu već spomenutog US Opena 2004., kad je Britanac svladao "Karla" u pet setova, uz preokret nakon izgubljenog drugog i trećeg.

Ukoliko će ići na Karlovića, Henman je svjestan da bi ga mogao čekati težak posao. "Ivo može servirati dobro na bilo kojoj podlozi, mislim da je u tom meču na US Openu imao preko 40 aseva... Ovakav brži teren odgovara i njemu, znam da tu ne bi bilo lako", dodao je prvi britanski "reket".

Zagreb Indoors, 3.2.2006., četvrtfinale: Novak Đoković (SiCG) - Ilija Bozoljac (SiCG, Q) 6:2, 6:3, Tim Henman (Velika Britanija) - Andreas Seppi (Italija) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!