Tenis

Ljubičić-express

Ivor Krapac • petak, 03.02.2006.

Ivan Ljubičić potvrdio je autoritet prvog nositelja i glatko prošao u polufinale Zagreb Indoorsa. "Ljubo" je u četvrtfinalu sa 6:3 i 6:2 "razorio" Rusa Mihaila Južnjog, 47. tenisača svijeta...

Nakon nešto više muke u prva dva nastupa, pogotovo u prvom kolu protiv Andyja Murrayja, "Ljubo" se danas predstavio na visokoj razini, u stilu kakvog i očekujemo od petog na svijetu i odličnog igrača u dvorani. Mihail Južnji nije mogao puno, a teško da bi mogao puno i da je odigrao bolje.

Slika 2 od 2.
Foto: Igor Jurišić

"Ovo mi je bio najbolji meč na turniru, no ne samo to, već i jedan od boljih u sezoni", kazao je "Ljubo": "Očekivao sam da će biti teško, a kad uđem s takvim očekivanjima obično sam dodatno koncentriran i odigram još jače. Možda je ulogu imao i njegov umor - sreo sam mu trenera i rekao mi je da je jučer imao težak meč i da se dosta iscrpio; vjerojatno je dodatno potonuo kad je vidio da igram dobro."

U prvom setu Ivanu je trebalo malo vremena za hvatanje konstante na servisu, pa je Rus imao nekoliko manjih šansi, 15:30 u prvom i 30:30 u trećem gemu. No, kad je postalo gusto, prvi hrvatski "reket" pronašao je svoj najbolji servis, ostavivši suparnika bez ozbiljne prilike na tim težim poenima.

Meč je počeo kretati na Ljubičićevu stranu nakon prvog današnjeg breaka, za vodstvo od 3:1. Sve je riješio danas odlični Ivanov forhend; kod 30:30 napao je prejako za Južnjog, a na break-lopti prošao ga je na mreži i time stekao presudnu prednost u prvom setu. Do kraja je držao servis bez puno problema.

Drugi set brzo je otišao na stranu hrvatskog "broja jedan". Break već u prvom gemu, potom još jedan, za vodstvo od 3:0, a nakon toga više nije bilo povratka za Južnjog... Rus je u nastavku uspio tek prekinuti seriju od pet uzastopnih izgubljenih gemova zadržavši servis pri zaostatku od 4:0, pa uputiti mini-prijetnju na Ivanovom servisu za meč kod 5:2, kad je Ivan spasio 0:30 i dovršio uspješni nastup asom na meč-loptu.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

"Osjećam se fizički i mentalno odlično, najveći pritisak prošao je u prva dva kola jer bi zbilja bilo nezgodno da sam ispao rano", dodao je Ivan: "Sad sam rasterećeniji, u dobroj sam formi i mogu odigrati nešto i za publiku."

Južnji nije bio velika prijetnja, a slično Ljubičićevo izdanje do kraja tjedna moglo bi biti prejako i za preostala dva suparnika. Slijedi ogled s Novakom Đokovićem, koji je danas u dvoboju srpsko-crnogorskih igrača bio bolji od Ilije Bozoljca. "Ljubo" i Đoković dosad se nisu susretali na Touru. No, poznaju se dosta dobro...

"Treniramo zajedno od US Opena, no problem je što od tada nisam imao puno vremena za trening, tako da ga bolje poznajem osobno nego igrački", najavio je Ivan: "Dosta je eksplozivan, jako dobro reternira i vjerojatno će htjeti dvoboj s osnovne linije jer je tu najopasniji. Pokušat ću..." I onda se zaustavio, dodavši uz smijeh: "Ne, neću javno o taktici, zaboravio sam da i on može pročitati novine i vidjeti što piše."

Ostaje nam, dakle, da sve vidimo sutra na terenu. "Ljubo" i Đoković na redu su ne prije 17 sati, a prvo polufinale započet će u 14,30. Susrest će se Tim Henman i austrijski kvalifikant Stefan Koubek, danas bolji od Ive Karlovića.

Zagreb Indoors, 3.2.2006., četvrtfinale: Ivan Ljubičić (Hrvatska, 1) - Mihail Južnji (Rusija) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!