Tenis

Ljubičić: "Imamo šansu za čudo"

Igor Petrinović • nedjelja, 09.04.2006.

Ivan Ljubičić nije imao vremena proslaviti drugu pobjedu protiv trećeg tenisača svijeta u manje od 10 dana. Baš kao i Miamiju, njegov trijumf protiv Davida Nalbandiana uopće nije dolazio u pitanje...

"Dominirao sam cijeli meč, odlično sam servirao", rekao je Ljubo nakon sigurnog trijumfa u tri seta, koji je meč protiv Argentine izjednačio na 2-2. "Volim kad protivnik pogađa gdje ide servis jer tada moj postotak prvog servisa može biti visok, a Nalbandian zato nije prijetio reternom."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

No, nije se Ivan puno osvrtao na meč iza sebe jer se morao jako brzo prebaciti natrag u ulogu izbornika. Meč koji će odlučiti o polufinalistu Davis Cupa pripremali su se igrati Saša Tuksar i Juan Ignacio Chela.

"Imamo šansu za čudo. bitno je bilo doći u situaciju da uopće imamo tu šansu", misli Ljubičić. "Saša ima priliku odigrati meč života. Svojim igrama je zaslužio tu priliku."

Za razliku od našeg prvog reketa, Nalbandian izborničkih muka nije imao, ali ga je zato danas dobro izmučilo nešto drugo - odličan Ljubičićev servis: "Ivan mi nije dao šansu", rekao je prvi argentinski reket. "U svakom je setu rano napravio break, igrao je odličan tenis i servirao izvanredno."

Zbog Ančićeve ozljede cijeli se vikend činilo da Argentina ima izvanrednu situaciju za ukupnu pobjedu protiv Hrvatske. Na kraju vikenda, za takvo nešto bit će im potrebna pobjeda Chele protiv 22-godišnjeg Tuksara.

"Vjerujem u Chelu, očekujem njegovu pobjedu", kratko je prokomentirao Nalbandian.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!