Tenis

Tuksar: "Zaslužio sam peti set"

Igor Petrinović • nedjelja, 09.04.2006.

Saša Tuksar još u četvrtak je doznao da će igrati peti meč dvoboja protiv Argentine. Jedino nije znao tko će mu biti protivnik. Kad je napokon sve bilo gotovo i nakon što je Juan Ignacio Chela trijumfom 3/6, 6/4, 7/6, 7/6 odveo svoju reprezentaciju u polufinale Davis Cupa, riječ 'šteta' nije silazila s usta članova hrvatske reprezentacije.

"Trebao sam dobiti treći set. Da sam poveo 2:1, Chela bi psihički pao", rekao je poslije meča ponosni Čakovčanin. "Šteta, zaslužio sam peti set."

Puna četiri sata i 21 minutu svojim je odličnim tenisom održavao vjeru u čudo. Ono na kraju ipak nije došlo, iako je Saša Tuksar odigrao najbolju tenisku partiju u životu.

"Nismo izgubili nešto što nismo smijeli izgubiti", rekao je Ivan Ljubičić koji je po posljednji put sjedio na klupi Hrvatske reprezentacije kao igrač-izbornik. "Saša je igrao fenomenalno i imao je šansu i u drugom i u trećem i u četvrtom setu. Nažalost, sva tri su otišla na stranu Chele. Nisam razočaran, samo malo tužan."

Tuksar, 158. igrač svijeta je u svom drugom meču na tri seta i prvom 'živom' Davis Cup meču na kraju 'ostao dva seta kratak' protiv 31. igrača ATP ljestvice, za kojeg je pitanje koliko bi fizički izdržao da se otišlo u peti set.

"U subotu navečer sam se odlučio za Chelu", izjavio je argentinski izbornik Alberto Mancini. "On je bio svjež, igra dobro, a Calleri je imao težak meč prvi dan. Odluka je bila laka."

No, Chela već sredinom trećeg seta nije izgledao nimalo svježe, a pri vodstvu 6:5 u četvrtom zatražio je pomoć liječnika. "Prvo me uhvatio grč u desnoj nozi, zatim u lijevoj. Ali uspio sam u četvrtom setu završiti meč."

Završio i pobjedio, iako je njegovo pojavljivanje u petom odlučujućem meču bilo svojevrsno iznenađenje za Ljubičića, dok s druge strane paranoični Argentinci sve do početka susreta nisu vjerovali da Mario Ančić zaista neće igrati.

"Žao mi je što se Mario ozlijedio kad smo igrali doma i imali priliku pobjediti Argentinu", konstatirao je Ljubičić koji je Tuksaru dao niz dobrih savjeta za meč protiv tenisača protiv kakvog ne dobija previše prilika igrati.

"Znao sam da me Chela ne može razbiti i preuzeo sam inicijativu od prvog poena. To je moj tenis. Nemam rupa u udarcima pa mogu 'drmati'. Ovaj je meč pokazao da se mogu nositi s bolje rangiranim igračima", zaključio je Tuksar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!