Tenis

Ljubičić: "Nemoguće je biti igrač i izbornik"

Igor Petrinović • ponedjeljak, 10.04.2006.

Porazom protiv Argentine najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić ostaje samo to - tenisač. Kako je i najavio prije netom završenog četvrtfinalnog dvoboja, Ljubo se oprašta od izborničke funkcije u hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji, od pozicije na kojoj je kao igrač-izbornik odradio dva meča.

"Kao izbornik, previše sam vremena potrošio na neke stvari na koje nisam htio trošiti vrijeme", rekao je Ljubičić nakon poraza od Argentine. "Biti igrač i kapetan je nemoguće u ovom trenutku. Dajem otvorene ruke savezu da izabere izbornika. Time neću uvjetovati svoj nastup za reprezentaciju."

Ako se pita Ljubičića, samo je jedno riješenje. "Ja kažem Goran. On je prva opcija. Ako nije Goran, stavite koga god hoćete."

U dva susreta, protiv Austrije i Argentine, Ljubo je prošao mnoge nedaće s kojima se izbornici inače susreću - od otkaza i ozlijeda do odabira igrača za odlučujući meč kada oni najbolji nisu spremni. Od svega toga, ipak je najviše smetnji izazavao otkaz Ive Karlovića, s kojim bi nam šanse protiv Argentinaca bile nesumnjivo veće:

"Malo ga se previše spominje", mišljenja je Ljubičić. "Da se Mario nije ozlijedio, pitanje da li bi ga se itko sjetio. Otkazi se dešavaju u drugim federacijama češće no kod nas. Bilo bi bolje da je bio tu, šteta da nije, ali razumijem njegovu odluku kao trećeg igrača", rekao je Ljubo koji je i sam 2000. godine preskočio dvoboj protiv Irske.

Karlović će se Ančiću i Ljubičiću priključiti već u Dusseldorfu na World Team Cupu, što daje nadu da bismo slijedeće godine ponovno mogli gledati kompletnu Davis Cup reprezentaciju Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!