SP 2006.

"Hrvatska je otkrila naše slabosti"

HINA • četvrtak, 02.03.2006.

"Šimić i Hrvatska šokirali Argentinu", "Ponovila se Engleska" - samo su neki od naslova iz argentinskog tiska nakon poraza od Hrvatske u Baselu (3:2), koji je favoritima SP-a pao puno teže nego nedavni istovjetni poraz od Engleza, također u pripremnoj utakmici...

Argentina je opet ostala bez ičega u zadnjim minutama, donosi visokotiražni Clarin, naglašavajući da su Argentinci u Baselu poklekli zahvaljujući pogreškama vratara Abbodanzieria i braniča Burdissa. Ovaj poraz jako boli, pogotovu što je došao nakon naših pogrešaka, prenosi Clarin riječi izbornika Josea Pekermana, koji je od hrvatskih igrača posebno pohvalio Pršu, Srnu i Modrića.

Za Clarin je Lionel Messi sinoć potvrdio da može naslijediti Diega Maradonu, a isto razmišlja i La Nacion, koji u tekstu pod naslovom "Više pitanja nego odgovora" kritizira argentinsku obranu.

I Carlos Billardo je 1986. izgubio u Oslu od Norvežana, svi smo se pitali jesmo li dotakli dno, a dva mjeseca kasnije bili smo svjetski prvaci, kaže La Nacion, dodajući da je sreća što su Hrvati ipak jači od Srba, koji su protivnici Argentincima u skupini SP.

Hrvatska otkrila sve naše slabosti, piše El Independente, koji poziva na oprez uoči puta u Njemačku. Imamo fantastičnog Messia i lošu obranu, dodaje list. Hrvatska nam otkrila Ahilovu petu, tvrdi La Prensa, koja za poraz krivi dobru igru Hrvata i greške vratara Abbondanzieria.

Opet smo izgubili u zadnjim minutama, ali Hvala Bogu na Messiu, piše sportski dnevnik Ole, hvaleći igru Hrvata koji su preokrenuli rezultat. Naši braniči ne mogu zaustaviti nikoga, a naš vratar se smrznuo u ledenom Baselu. Zanimljivo je da Ole donosi i priču o Danijelu Bilošu, igraču hrvatskog podrijetla koji je odbio poziv Zlatka Kranjčara, a teško da će zaigrati za Argentinu. Biloš je dan ranije zabio prvi pogodak za Boca Juniors protiv Gimnasie u prvenstvu, a potom je gledao dvoboj svojih "nesuđenih" reprezentacija. Šteta će biti i za Hrvatsku i za Argentinu ako Biloš ne ode na SP, zaključuje Ole.

Hrvatska je pobjedom nad Argentinom dokazala da je pritajeni favorit SP-a, te da će u Njemačkoj svima biti jako teško igrati sa poletnim Hrvatima, tvrdi agencija Reuters.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!