SP 2006.

Prvak Brazil ili Argentina, zvijezda Ronaldinho ili Messi

Sportnet • petak, 24.03.2006.

Najtiražniji argentinski dnevni list Clarin proveo je anketu među sportskim novinarima sa svih kontinenata, s tri pitanja - tko će biti svjetski prvak u nogometu, koji će nogometaš obilježiti prvenstvo i tko će biti najveće igračko iznenađenje...

U Clarinovom izboru sudjelovala su 153 sportska novinara iz cijelog svijeta, od Argentine, Brazila, Paragvaja, Ekvadora, Urugvaja, Bolivije, Kolumbije, Čilea, Perua preko Španjolske, Italije, Njemačke, Engleske, Francuske, Portugala, Nizozemske, Ukrajine, Švicarske, Poljske, Češke, Švedske, SiCG, Irske, Walesa, Rusije, Danske do Trinidada i Tobaga, Južne Koreje, Meksika, Gane, Kostarike, Australije, Irana, Južne Afrike, Hondurasa, Obale Bjelokosti, UAE-a, Zambije, Salvadora, Gvatemale i Japana.

Hrvatsku je u ovom izboru predstavljao samo glavni urednik Sportneta Bernard Jurišić, koji je svoje glasove poklonio Argentini, Ronaldinhu i Dariju Srni.

Novinari su kao glavne favorite Svjetskog prvenstva u Njemačkoj naznačili Brazil i Argentinu. Iako je od južnoameričkih reprezentacija samo Brazil 1958. u Švedskoj postao prvak svijeta na europskom tlu, predstavnici svjetskih sportskih medija južnoameričkom tandemu vjeruju puno više nego europskim reprezentacijama.

Za igrača koji bi trebao obilježiti Svjetsko prvenstvo "predodređeni" su brazilski "čarobnjak" Ronaldinho, i njegov suigrač iz Barcelone Lionel Messi. Mladi Argentinac najsigurnija je oklada i kad je riječ o "najugodnijem iznenađenju" svjetske smotre.

Zanimljivo je i da je novinar meksičkog lista Diario La Jornada Marruene Santos, kao budućeg svjetskog prvaka naveo "Hrvatsku ili Brazil".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!