Ostali sportovi

Mirko Filipović definitivno prelazi u UFC

Igor Jurišić • nedjelja, 31.12.2006.

Konačno je okončana medijska trakavica oko nastavka karijere našeg najboljeg ultimate fight borca Mirka Filipovića. Naime, sinoć je i definitivno potvrđeno da Crocop PRIDE-ov ring mijenja UFC-ovim kavezom...

Službena potvrda Mirkovog prelaska u UFC stigla je za vrijeme izravnog prijenosa sinoćnjeg UFC 66 turnira. U pauzama između mečeva, UFC je konstantno vrtio najavu sljedećeg, UFC 67 turnira, a kao glavne zvijezde istaknuti su Mirko Filipović i Quinton "Rampage" Jackson, nekadašnji prvi izazivač Wanderleiju Silvi za titulu PRIDE prvaka u poluteškoj kategoriji. Mirko je predstavljen kao borac koji će definitivno podići UFC organizaciju na veću razinu te kao čovjek kojeg se ostali ultimate fight borci najviše pribojavaju. Prema nekim najavama, Mirko se čak trebao pojaviti u UFC kavezu za vrijeme sinoćnjeg turnira i osobno potvrditi svoj prelazak u UFC, no ta je opcija na kraju ipak otpala.

Prva prepreka u Crocopovom pohodu na UFC titulu bit će dosad neporaženi Eddie Sanchez, borac koji je svih svojih šest borbi okončao prije isteka regularnog vremena. Ipak, taj njegov besprijekorni skor ipak treba uzeti s velikom rezervom, budući da je većinu svojih pobjeda ostvario u drugorazrednim organizacijama poput Total Combata i King of the Cagea. U UFC kavezu je imao samo jednu jedinu borbu u kojoj je nokautom u drugoj rudni svladao Maria Nieta.

Borba Mirka Filipovića i Eddiea Sancheza bit će održana 3. veljače u sklopu UFC 67 turnira. Bez obzira na dosadašnji Sanchezov impresivni omjer pobjeda i poraza, bilo kakav pozitivan ishod meča za njega bio bi ogromno iznenađenje. Nakon eventualne pobjede nad Sanchezom, Mirko bi vrlo vjerojatno već iduće godine dobio priliku za napad na UFC titulu koju trenutno drži Tim Sylvia. Kako stvari trenutno stoje u UFC teškoj kategoriji, Mirko je ipak za klasu bolji borac od dosadašnjih glavnih UFC-ovih uzdanica Sylvie i Arlovskog, no s obzirom da je UFC krenuo agresivno u lov na najbolje svjetske borce, ne bi nas začudilo da se Mirku pridruži još poneki stari poznanik iz PRIDE organizacije. Hoće li UFC preuzeti primat u svijetu ultimate fighta i može li se PRIDE izvući iz krize u koju je upao, ostaje da vidmo. Odgovore na veliku većinu pitanja doznat ćemo u prvim mjesecima sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!