Ostali sportovi

Crocop veliki favorit na kladionicama

Igor Jurišić • subota, 03.02.2007.

Kasno večeras oko 3.30 h po našem vremenu, Mirko Filipović bi po prvi put trebao ući u UFC oktagon. Protivnik će mu biti dosad neporaženi Amerikanac Eddie Sanchez...

Iako Sanchez ima impresivan skor u MMA karijeri, Mirko je ogromni favorit u ovoj borbi. Najveći koeficijent na našeg borca nudi Expekt kladionica, a budući da on iznosi 1.10, jasno je kakve se šanse daju američkom borcu. Po našem skromnom mišljenju, ovakav koeficijent na Mirka je čak i takozvani "value bet" i trebao bi biti još manji s obzirom na odnos snaga.

Eddie Sanhez se jedino može uzdati u eventualno Mirkovo nesnalaženje u novom okruženju (ova teza teško da će držati vodu) i u eventualan zalutali udarac a la Randleman (što još manje drži vodu). Dakle, poraz Mirka Filipovića u ovom meču bio bi ogromno iznenađenje. Svi MMA stručnjaci vide Eddiea Sancheza samo kao prvu u nizu Mirkovih žrtava na putu prema UFC tituli. Nadamo se samo da Mirko nije sličnog razmišljanja i da je ozbiljno shvatio svog protivnika, jer ovo je sport u kojem se i najmanja greška plaća i u kojem se ne možete vratiti nakon primljenog gola. Ovdje taj "primljeni gol" može značiti trenutni kraj borbe.

Od ostalih mečeva UFC 67 turnira istaknimo borbu za naslov prvaka u srednjeteškoj kategoriji između Andersona Silve i Travisa Luttera. Anderson Silva je šokirao UFC fanove uvjerljivom pobjedom nad dotad neporaženim aktualnim prvakom Richom Franklinom, dok je Lutter svoj put do prvog izazivača probio pobjedom u četvrtoj sezoni showa "The Ultimate Fighter" gdje, se lako obračunao sa Scottom Smithom, Pete Sellom i u finalu Patrickom Coteom. Silva je također veliki favorit u ovoj borbi, ali Lutter nije bez šansi. Ako išta može trenutno naštetiti Silvi, onda je to Lutterova odlična BJJ tehnika. Povijest nas uči da je Silva imao najviše problema sa parterašima, a posebno alarmantno zvuče njegovi porazi submissionom protiv Takasea i Rya Chonana.

Posljednji veliki meč na UFC 67 fightcardu bit će onaj između nove velike akvizicije UFC-a Quintona "Rampage" Jacksona i Marvina Eastmana. Da se meč odigravao prije dvije godine, ne bismo Eastmanu dali ni gram šanse, no Quinton u zadnje vrijeme kao da nije onaj stari i bit će vrlo zanimljivo vidjeti u kakvom će izdanju izići na meč sa Eastmanom. Ova dvojica su se inače već jednom sastala u kavezu i tada je slavio Eastman, no ta je borba bila na samom početku Jacksonove karijere, dok još nije bio ni upola dobar kao što je danas. Ukoliko Jackson bude na svojoj uobičajenoj razini, Eastman može već pisati novi poraz na svoj konto. I njegove šanse se u tom slučaju također svode na takozvani "puncher's chance". Za kraj, još vas jednom posjećamo da sve ove borbe možete pratiti uživo na Novoj TV. Izravni prijenos UFC 67 turnira započinje u 3 sata i 30 minuta u noći sa subote na nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!