Ostali sportovi

Mirko Filipović protiv UFC legende!

Igor Jurišić • nedjelja, 04.03.2007.

Iako je cjelokupna MMA javnost očekivala da će protivnik Mirku Filipoviću u prvom napadu na naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji biti dosadašnji neprikosnoveni prvak Tim Sylvia, jedan legendarni borac imao je drukčije planove...

Randy "The Natural" Couture još jednom je šokirao sve fanove slobodne borbe pobijedivši sinoć u borbi za naslov UFC prvaka Tima Sylviu, dosadašnjeg suverenog vladara u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Uoči meča, malo tko je ozbiljno smatrao da Couture može pobijediti Big Tima. Sa 43 godine na leđima i 25 kilograma manje, Couture je bio praktički autsajder u ovom meču, no ono što je pokazao u ringu još će se dugo prepričavati.

Od samog početka borbe do posljednjeg gonga Couture je dominirao u svakom segmentu borbe. Očekivala se velika prednost Sylvie u borbi na nogama, dok je Couture trebao svoju šansu tražiti u parteru. Suprotno svim očekivanjima, Couture ne da nije bio podređen u borbi na nogama, već je apsolutno nadboksao Sylviu i čak ga jednom rušio krošeom početkom prve runde. U parteru je samo potvrdio svoju dominaciju, rušio je Sylviu na pod praktički kad god mu se to prohtjelo i bez većih problema kontrolirao borbu na tlu.

Na kraju borbe sva tri suca su jednoglasno zaključila da je Couture dominirao u svakoj od pet rundi i dodijelili mu uvjerljivu pobjedu rezultatom 50:45. Couture je tako po treći put postao vlasnik pojasa UFC prvaka u teškoj kategoriji, a osim ta tri naslova, ima ih još toliko u poluteškoj kategoriji, što ga čini jednim od najvećih boraca slobodne borbe svih vremena. Njegova prva obrana naslova trebala bi biti negdje u drugoj polovici godine, a prvi na listi izazivača je naš Mirko Filipović. Prije nego dobije šansu za napad na titulu, Mirko će morati pobjediti Brazilca Gabriela Gonzagu. Ta borba je na rasporedu 21. travnja na UFC 70 turniru u Manchesteru.

Osim ove borbe gledatelji su mogli vidjeti uživati i u povratničkim pobjedama bivših prvaka Matta Hughesa i Richa Franklina, koji su se bez većih problema obračunali sa Chrisom Lytleom i Jasonom MacDonaldom. Renato "Babalu" Sobral doživio je težak nokaut u meču sa Jasonom Lambertom, no svi ovi rezultati ostali su u sjeni veličanstvenog Coutureovog podviga. Hoće li naš Mirko Filipović biti borac koji će ga otpraviti u borilačku mirovinu, ostaje da vidimo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!