Ostali sportovi

Cro Cop u lovu na UFC titulu

Igor Jurišić • subota, 21.04.2007.

Naš najbolji borac Mirko Filipović večeras u Manchesteru po drugi put ulazi u UFC oktogon. Nakon laganog početnog zagrijavanja protiv Eddiea Sancheza, Mirka večeras čeka kudikamo opasniji protivnik u borbi koja će dati izazivača UFC prvaku Randyu Coutureu...

Mirkov protivnik bit će Gabriel Gonzaga, borac dosad neporažen u UFC oktogonu. Gonzaga je dosad tri puta nastupao pod okriljem UFC organizacije, i sva tri puta okončao borbu prije isteka predviđenih 15 minuta. Riječ je o vrhunskom jiu jitsu borcu, trostrukom svjetskom jiu jitsu prvaku, koji će zasigurno svoju šansu tražiti u parteru, koliko god prije borbe "prodavao" priče kako se ne boji ulaziti u razmjene sa Cro Copom.

Slika 1 od 2.

Koliko naš borac ozbiljno shvaća svog protivnika, dovoljno govore njegove intenzivne pripreme u kojima je posebnu pažnju pridavao borbi u parteru, kao i izbor sparing partnera, pa je između ostalih doveden i Pawel Nastula, osvajač zlatne olimpijske medalje u judu i jedna od novijih Prideovih akvizicija. Što se tiče same prognoze borbe, uvijek je nezahvalno prognozirati u ovom sportu gdje jedan udarac baca u vodu sve "mudrosti" izrečene prije borbe, no ipak je realno očekivati pobjedu našeg borca nokautom u prve dvije runde i izlazak ne megdan UFC prvaku Randyu Coutureu.

Osim ovog meča posebnu pažnju gledatelja privući će i borba bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji Andreia Arlovskog i bivšeg Mirkovog jiu jitsu trenera Fabrizia Werduma, inače jedinog borca kojem je pošlo za rukom pobijediti Cro Copovog večerašnjeg protivnika Gonzagu. Bit će to vrlo neizvjesan meč u kojem će odlučivati nijanse. Koliko se očekuje tijesna borba dovoljno govore koeficijenti s kladionica, koji su u pravilo redovito izjednačeni, ili neznatno skreću u korist jednog ili drugog borca.

Treća zanimljiva borba večeri bit će nastup Elvisa Sinosica i domaćeg dečka Michaela Bispinga, dosad neporaženog engleskog borca i pobjednika treće sezone popularnog UFC-ovog showa "The Ultimate Fighter". Bisping umnogome svojim nastupima podsjeća na Cro Copa, stoga će gledatelji zasigurno moći uživati u atraktivnoj borbi u kojoj prognoziramo Bispingovu pobjedu nokautom.

Od ostalih borbi izdvojimo još dvoboje Lyota Machide i Davida Heatha, te Francuza Cheicka Konga, borca kojeg smo prije koju godinu imali prilike gledati u zagrebačkom Domu Sportova, i Brazilca Assueria Silve (pobijedio na bodove našeg Igora Pokrajca na nedavno održanom WFC turniru u Ljubljani). UFC 70 počinje oko 18 sati po našem vremenu, a Mirkova borba bit će glavni događaj večeri. Prijenos borbe, kao i uvijek, možete pratiti na Novoj TV, a početak borbe se očekuje negdje između 21 i 22 sata.

UFC 70: Nations collide
Gabriel Gonzaga vs Mirko Cro Cop
Lyoto Machida vs David Heath
Elvis Sinosic v Michael Bisping
Fabricio Werdum vs Andrei Arlovski
Assuerio Silva vs Cheick Kongo
Matt Grice vs Terry Etim
Junior Assuncao vs David Lee
Victor Valimaki vs Alessio Sakara
Dennis Siver vs Jess Liaudin
Edilberto Crocota vs Paul Taylor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!