SP 2006.

Kranjčar: "Ozbiljnost, profesionalnost, efikasnost"

Tomislav Pacak • utorak, 23.05.2006.

Nezadovoljnih, jasno u hrvatskim redovima, poslije dvoboja Austrije i Hrvatske (1:4) nije moglo biti, a veseli činjenica da si izbornik Zlatko Kranjčar nije dopuštao neku nepotrebnu euforiju već je izrazio zadovoljstvo igrom i pobjedom uz konstataciju da, naravno, dosta toga može i bolje...

Kranjčar ima čime biti zadovoljan, Hrvatska je u prvoj pripremnoj utakmici za SP izgledala bolje nego što se to moglo pretpostaviti za prvi dio priprema. Cico je dijelio takvo mišljenje u izjavi danoj HTV-u: "Zadovoljan sam prvom pripremnom utakmicom. Na početku priprema može se očekivati umor, no mi smo danas profesionalno pristupili igri i protivniku, odigrali smo jednu lijepu utakmicu Bilo je tu naravno i pogrešaka. Austrija nas je pokušala zaustaviti dosta defanzivnom igrom, ali naša kolektivna i raznovrsna igra donijela je osobitu draž i kvalitetu utakmici."

Izbornik je bio zadovoljan svim linijama momčadi, na čelu s obranom: "Zadnja linija je dobro funkcionirala, a moram istaknuti Tudora koji je u defanzivni zajedno s Nikom Kovačem odradio veliku ulogu. Veseli i sve bolji Olić, uvjeren sam da će on, kao i ostali igrači, postići dobru formu do Brazila." Kranjčar je pohvalio i dobro izdanje vezne linije istaknuvši da imamo igrače koji su sposobni dobro kombinirati, od napadača Prše i Klasnića, preko Nike Kranjčara do krila Babića i Srne.

Cici je vjerojatno najviše zadovoljstva priuštila prezentacija napadača koji su bili u dobroj formi: "To je sposobnost naših napadača, sretni smo što ih imamo. Sigurno da u završnici ne oskudijevamo. Zadovoljan sam da je Klasnić potvrdio vrijednost. Zamijenio sam ga je jer je to htio zbog lakšeg istegnuća. Pokazali smo ozbiljnost, profesionalnost i efikasnost."

Jedina crna točka hrvatskog nastupa bio je kiks Stipe Pletikose, a Kranjčar se slaže da su vratari razlog za zabrinutost: "Dogodi se takva situacija, Pletikosa sigurno nije sretan svojom reakcijom. Mi moramo podignuti vratare do SP-a, zato smo ovdje, na čelu s Tomislavom Ivkovićem, da ih što bolje pripremimo. Na SP-u moramo imati sigurne vratare."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!