SP 2006.

Kranjčar: "Ostavili smo odličan dojam"

Marin Vuković • srijeda, 14.06.2006.

Nakon odlične predstave Hrvatske i nesretnog poraza od aktualnih svjetskih prvaka miješaju se emocije, no svi se slažu u jednom: Hrvatska uz ovakvu igru s pravom može gledati prema osmini finala...

Izbornik naše reprezentacije Zlatko Kranjčar prvo se osvrnuo na ozljedu našeg kapetana Nike Kovača, koji je stradao nakon duela s Adrianom u prvom poluvremenu: "Niko Kovač ima ozljedu rebara, ali o kakvoj se prirodi ozljede radi znat ćemo tek sutra nakon rentgenskih snimki. Tada ćemo znati i hoće li moći nastupiti na sljedećoj utakmici, a mi se svi naravno nadamo da će se dotad uspjeti oporaviti."

Nakon toga Cico se okrenuo dojmovima o izvedbi naše reprezentacije u večerašnjoj utakmici: "Gledajući cijelu utakmicu mislim da su i Hrvatska i Brazil pružili dobru igru. Mi nismo iskoristili svoje šanse i polušanse, Brazil je iskoristio svoju jednu - "Fantazista" Kaka je pogodio. Unatoč tomu, mislim da je Hrvatska ostavila jedan odličan dojam i bez obzira na poraz mislim da je to poticaj za nas da u narednim utakmicama igramo još bolje."

Kranjčar je čestitao brazilskim igračima na pobjedi dodavši: " Rezultat nije povoljan za nas, ali igrači su dali sve od sebe. Nismo bili konkretni u završnici i primili smo nesretan gol. Mislim da je Hrvatska spremna za sljedeće dvije utakmice i da se ne trebamo bojati ako budemo konkretniji u završnici."

"Bili smo ravnopravni, a u nekim dijelovima utakmice i bolji i kvalitetniji. Brazil nije uspio kontrolirati igru, bili smo organiziraniji, ali nismo realizirali svoje prigode. No to je nogomet. Prije svega veseli me da su igrači pokazali svoje kvalitete. Jedan udarac je presudio, ali mislim da ovakvim načinom igre Hrvatska ima pravo računati na dvije pobjede u sljedećim utakmicama", završio je svoje izlaganje hrvatski izbornik.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Dado Pršo nije uspio zatresti mrežu Dide i djelovao je pomalo utučeno, ali prije svega iscrpljeno: "Mislim da nam je nedostajao taj zadnji pâs. Znam da sam mogao nekoliko puta bolje reagirati, ali što je tu je. Imali smo nekoliko prilika koje nismo iskoristili, no sad nam preostaje da se dobro odmorimo i nakon toga pobijedimo Japan i Australiju."

Dario Šimić ponovno je bio na visini zadatka i uz pomoć Srne i Tudora gotovo je u potpunosti zakočio nevjerojatnog Ronaldinha: "Odigrali smo dobro, ali mene osobno ljuti što se osjetilo da smo mogli igrati još bolje i bolje reagirati u pojedinim situacijama. Mislim da smo danas bili jako blizu pobjede, no pobijedio je Brazil. To je odlika velikih momčadi, pobijede i kad ne igraju dobro. Misim da smo imali više prilika nego oni, više udaraca prema vratima, više kornera, ali nismo bili konkretni u završnici."

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Marko Babić je također izrazio zadovoljstvo prikazanom igrom: "Nismo se osramotili i pokazali smo da znamo i možemo igrati dobar nogomet, ali kad ovako odigraš žao ti je da nije barem neodlučeno. Nadam se da ćemo protiv Japana nastaviti ovako, pobijediti i dobiti tri boda koja znače i vjerojatan ostanak u Njemačkoj. Kod brazilskog pogotka nismo smjeli tako lako izgubiti loptu, no i dalje se ne mogu oteti dojmu da smo zaslužili barem neodlučen rezultat. Bilo kako bilo, mislim da ima prostora i za još bolju igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!