SP 2006.

Beckham: "Bilo je ružno, ali..."

Marin Vuković • ponedjeljak, 26.06.2006.

Engleska predstava u osmini finala nikoga nije impresionirala. Štoviše, reprezentacija Engleske je od svih momčadi koje su se plasirale u drugi krug natjecanja dosad pokazala najmanje, a njihov nogomet graniči s neprobavljivim. Unatoč još jednoj lošoj utakmici, protagonisti iz redova Gordog Albiona zadovoljni su prolazom u četvrtfinale...

Strijelac jedinog pogotka na današnjoj utakmici protiv Ekvadora, kapetan momčadi David Beckham bio je izrazito zadovoljan postignutim pogotkom: "Lijepo je ušutkati kritičare koji me u posljednje vrijeme nisu štedjeli. Mogu podnijeti sve kritike i učinit ću sve da ih demantiram." Beckham se osvrnuo i na neprepoznatljivu igru engleske momčadi: "Bila je to ružna utakmica, ali iz nje smo na kraju dobili što smo htjeli i moramo to prihvatiti."

Sven Goran Eriksson danas je svoju momčad postavio u formaciji 4-5-1, koja je na trenutke prelazila u 4-1-4-1. Iako se pokazala potpuno neučinkovitom, engleski izbornik smatra da je njome pogodio: "Mislim da je takva formacija bila dobra. Morali smo postići još pogodaka, no sretan sam što smo u četvrtfinalu. Nismo igrali kako znamo, ali to će doći kasnije", dodao je Eriksson ne pojašnjavajući kada bi to "kasnije" trebalo biti, budući da već četvrtu utakmicu zaredom Engleska gledatelje muči teško gledljivom igrom.

Neočekivano loša igra i četiri utakmice bez suvislo izrađene akcije očito ne zabrinjavaju Erikssona, a mnogi mu zamjeraju manjak samokritičnosti kojeg smo i mi imali prilike okusiti u osvrtima izbornika Zlatka Kranjčara nakon loših partija naše reprezentacije. Eriksson i dalje zrači optimizmom koji se u ovom trenutku čini potpuno neutemeljenim: "Igrali smo znatno bolje u drugom poluvremenu i siguran sam da ćemo igrati još bolje. Napredujemo u svakoj utakmici i sretni smo što smo došli ovako daleko. Sada imamo šest dana za oporavak nakon ovako teške utakmice."

S druge strane, ekvadorski izbornik Luis Fernando Suarez bio je pun riječi hvale za svoje izabranike: "Vrlo sam ponosan na svoje igrače. Ne znam što bi se dogodilo da je Tenorio pogodio onu priliku u prvom poluvremenu, ali nema sumnje da bi to bila sasvim druga situacija. Žao mi je da nismo postigli pogodak, no takva je sreća."

Osvrnuo se i na sveukupni dojam ekvadorske momčadi na svjetskom prvenstvu: "Naš nastup na prvenstvu bio je vrlo dobar. Prvi nam je cilj bio prolaz u drugi krug i to smo ostvarili. Htjeli smo napraviti i nešto više jer smo imali samopouzdanja, ali nije nam uspjelo. Ipak, zadovoljni smo ostvarenim i sretni što smo demantirali skeptike koji su govorili da možemo pobjeđivati samo na visokim nadmorskim visinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!