SP 2006.

Kuhn: "Propustili smo zabiti gol"

Ivana Strahija • utorak, 27.06.2006.

Prva ikad utakmica između Švicaraca i Ukrajinaca bila je iscrpljujuća. Nakon pobjede Ukrajinaca Švicarci su ostali razočarani svojom nemogućnošću da zabiju gol, kao i stvore bilo koju izgledniju priliku u regularnih 90 minuta, dok Ukrajinci slave svog golmana i pobjedu u 'ruskom ruletu' penala...

Teško će biti švicarskom izborniku Jakobu Kuhnu zaboraviti današnje razočaranje: "Trebali smo danas pobijediti, no to je nogomet. Propustili smo zabiti gol u igri i kasnije u penalima. Nadam se da su Švicarci kod kuće i u gledalištu vidjeli da smo se ipak trudili i dali sve od sebe, te da nas još uvijek podržavaju. Teško mi je prihvatiti ovaj poraz", kazao je Kuhn. Unatoč tome što putuju sa Svjetskog nogometnog prvenstva, Švicarci neće imati mnogo prilika za samosažaljenje, jer su u njihovoj zemlji već u jeku pripreme za Europsko prvenstvo, čiji će domaćini, uz Austrijance, biti 2008. godine.

Ukrajinska reprezentacija i izbornik Oleg Blohin nisu se iskreno nadali pobjedi u ovom meču, priznajući i sami da nemaju baš najbolje igrače, što na terenu pokušavaju nadoknaditi igrajući srcem i žrtvujući se jedni za druge. "Oba su tima na zelenom travnjaku imala jednaku šansu za pobjedu, mi smo samo imali više sreće pobijediti u 'ruskom ruletu' penala. Nakon produžetaka sam bio toliko uznemiren da nisam čak ni odredio igrače koji će pucati penale, niti sam to mogao gledati", povjerio se Blohin. Nervozu će ukrajinski izbornik morati smiriti do petka, kad ih u Hamburgu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva očekuje reprezentacija Italije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!