Zimski sportovi

Svjetski kup u Oroslavju i Bistri

Sportnet • utorak, 06.06.2006.

Danas je u Hrvatskom olimpijskom odboru održana tiskovna konferencija na kojoj su čelni ljudi Hrvatskog skijaškog saveza i Organizacijskog odbora utrke FIS Rollerski Svjetskog kupa predstavili samu utrku. Utrka će se u Oroslavju i Bistri održati od 23. do 25. lipnja...

O utrci su govorili Ozren Müller, glasnogovornik HSS-a, Damir Raos, glavni tajnik saveza, Krešimir Gulić, načelnik općine Bistra, Zdravko Popović, predsjednik OO utrke i Robert Kontak, tajnik OO-a.

Damir Raos naglasio je kako je utrka FIS Rollerski Svjetskog kupa drugi događaj po velićini u organizaciji Hrvatskog skijaškog saveza, nakon utrke ženskog slaloma Snow Queen na Sljemenu, te je savez produžena logistička ruka organizatorima iz Ski kluba Oroslavje. Načelnik Gulić istaknuo je kako u Bistri imaju iskustva od prošle godine i kako će se gostima pokazati u najboljem svjetlu.

Zanimljivo je spomenuti kako staza u Bistri ima 513 metara visinske razlike i iako je vrlo teška, dobila je mnogo pohvala od natjecateja. U Bistri je osnovan i Ski klub Bistra koji bi već sljedeće godine mogao nastupiti na utrci.

Na prošlotjednom kongresu FIS-a oroslavska utrka ponovno je pohvaljena te je uvrštena u bilten kao primjer dobro organizirane utrke u maloj sredini.

Za utrku je za sada prijavljeno 16 reprezentacija, a od tri se još očekuje potvrda dolaska nakon rješavanja viznog režima. Reprezentacije dolaze u Oroslavje u četvrtak 22. lipnja te će se navečer održati sastanak vođa reprezentacija.

Prva utrka u Bistri starta u petak 23. lipnja u 10 sati. Nakon završetka domaćini pripremaju zabava na kamenolomu. Svečano otvranje s koncertom Soul Fingersa na Oro trgu u Oroslavju počinje u 20.30 sati. U subotu 24. lipnja nam slijede kvalifikacije za sprint u 10 sati te utrka dual sprinta u 17 sati. Nedjelja 25. lipnja nam donosi sprint u 10 sati te svečano zatvaranje utrke od 13 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!