SP 2006.

J. Koreja - Togo: Korejski spas s igračem više

Ivor Krapac, Zoran Zdelar • utorak, 13.06.2006.

Reprezentativci Južne Koreje uspješno su otvorili pokušaj obrane četvrtog mjesta s prošlog Svjetskog prvenstva, na kojem su imali prednost nastupa na svom terenu. No, osim bodova, malo toga iz dvoboja s Togom sugerira da bi Korejci mogli jednako daleko i u Njemačkoj. Do pobjede nad nominalno najslabijom momčadi skupine G došli su teškom mukom, tek nakon što su Togoanci početkom drugog dijela ostali s igračem manje.

Prvih 45 minuta donijelo je čvrstu i discipliniranu igru afričke reprezentacije i puno nekonkretnih napada Korejaca. Togoanci su u svojih nekoliko izleta pred vrata Woon Jae Leeja djelovali opasnije, a tih nekoliko pokušaja okrunjeno je u 31. minuti, kad je Mohamed Kader uletio iz drugog plana i uzeo loptu ispred neodlučnog Young Chul Kima, pa precizno pogodio suprotni kut nemoćnog Leeja.

Slabo korejsko prvo poluvrijeme natjeralo je izbornika Dicka Advocaata na izmjenu koja se kasnije pokazala iznimno važnom. Jung Hwan Ahn je na startu drugog dijela zamijenio Jin Kyu Kima, a to ojačanje napada urodilo je plodom u nastavku susreta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sve se počelo okretati na korejsku stranu od ključne 53. minute. Togoanski kapetan Jean-Paul Abalo je neopreznim startom nad Ji Sung Parkom skrivio prekršaj na 18 metara od gola i pritom zaradio drugi žuti, isključujući crveni karton.

Osim što su ostali s igračem manje, togoanski reprezentativci su Abalov prekršaj odmah platili i korejskim izjednačenjem. Chun Soo Lee je iz slobodnog udarca prebacio živi zid i poslao loptu u kut kojeg je trebao pokrivati Kossi Agassa, no togoanski vratar napravio je lošu procjenu, koraknuo u suprotnu stranu i time izgubio mogućnost da stigne Leejev udarac.

Nakon što su u 64. i 65. Adebayor i Salifou propustili posljednje veće togoanske prilike, odluka je pala u 72. minuti. Ahn se na 20 - 21 metara od gola našao potpuno sam, bez ozbiljnijeg ulaska u blok suparničkih obrambenjaka, a tu priliku iskoristio je za udarac kojeg, dijelom i zbog malog Nibombeovog skretanja lopte, Agassa nije mogao obraniti.

Do kraja utakmice Korejci su stali na loptu i nisu imali ozbiljnije ambicije za ugrožavanje togoanskih vrata, dok afrička reprezentacija nije mogla ozbiljnije parirati s čovjekom manje. Korejski igrači obavili su ono što se i očekivalo, no u nastavku SP-a morat će pokazati više...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!