SP 2006.

Alpski derbi u Stuttgartu, Južna Koreja kreće u novu avanturu

Bruno Blumenschein • ponedjeljak, 12.06.2006.

Utorak će za hrvatske navijače značiti još jedan iz niza povijesnih susreta protiv Brazila, ali prije našeg susreta igraju se utakmice skupine G u kojima bi trebalo biti žestoko. U 15 sati se u Frankfurtu susreću Južna Koreja, polufinalist s prošlog SP-a, i Togo, još jedna afrička reprezentacija, a središnji termin dana je rezerviran za veliki ogled Francuske i Švicarske...

Frankfurt, 13.06.2006. u 15 sati, Južna Koreja - Togo:

Posljednjih nekoliko dana prije prvog susreta u skupini G reprezentacija Toga ne silazi s naslovnica svih sportskih medija. Nažalost ne zbog kvalitetne pripreme već zbog odlaska trenera Otta Pfistera zbog neposlušnosti igrača jer su u svađi sa savezom oko premija za nastup. Iako bi to u bilo kojoj europskoj reprezentaciji značio totalni raskol, najbolji igrač Toga, Arsenalov napadač Emmanuel Adebayor kaže kako je to u Togu normalno. Adebayor će biti najveća opasnost za gol Južne Koreje jer je predvodio Toga u kvalifikacijama s deset pogodaka. Za to vrijeme nizozemski trener Dick Advocaat priprema "svoju" Južnu Koreju na pokušaj prve pobjede u Njemačkoj. Postavio je napadačku taktiku s tri ofenzivna igrača čime će pokušati iskoristiti brzinu koju posjeduju Korejanci kako bi došli do vrlo važna tri boda za osvajanje jednog od dva prva mjesta.

Stuttgart, 13.06.2006. u 18 sati, Francuska - Švicarska:

Borba za Alpe, nastavak okršaja iz kvalifikacijske skupine u kojoj su oba ogleda završila neriješeno (0:0 i 1:1) i utakmica u kojoj će odlučivati nijanse. Francuski izbornik Raymond Domenech je pokleknuo pred pritiscima javnosti i uvrstio Francka Riberyja u startnu postavu umjesto kojeg je ispao David Trezeguet te će tako Francuska početi samo sa Thierry Henryjem u vrhu napadu. S druge strane, švicarskog izbornika Koebija Kuhna najviše muči ozljeda braniča Patricka Mullera, dok se uspio oporaviti napadač Marco Streller koji odlično surađuje u napadu s Alexom Freiom. Francuska će pokušati doći do prve pobjede protiv najvećeg konkurenta za sam vrh skupine. Bivši svjetski prvaci su u priprema imali najviše problema s efikasnošću, a Švicarci su najopasniji ako ih se podcijeni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!