SP 2006.

Španjolci protiv prokletstva, Ukrajina čeka Ševčenka

Marko Kljaić • srijeda, 14.06.2006.

Španjolska je apsolutni favorit za prolazak u sljedeći krug natjecanja. Njihov protivnik u prvom susretu je Ukrajina, zemlja debitant koja se nada prolazu u daljnje natjecanje. Tunis je treći puta u nizu, a Saudijska Arabija četvrti put u završnici ovog natjecanja...

Leipzig, 14.lipanj, 15:00h, Španjolska - Ukrajina:

U prvom susretu skupine H susret će se Španjolska i Ukrajina. Španjolci će vjerojatno od prve minute uzeti loptu i kontrolirati igru. U tome će prednjačiti jaki vezni red s Xavi Alonsom i Xavijem i Albeldom. Najbolji strijelac reprezentacije Raul biti će jedna od najvažnijih karika za pobjedu u prvoj utakmici. Španjolska je nerijetko znala razočarati svoje navijače na Svjetskom prvenstvu iznimno lošim rezultatima, a hoće li i ovog puta prirediti neugodno iznenađenje?

S druge strane, izbornik Ukrajine, Oleg Blohin ima velikih problema s napadačima. Najveća zvijezda reprezentacije Andrej Ševčenko nije do kraja zaliječio ozljedu koljena i pod upitnikom je za ovaj dvoboj. Budite uvjereni, cijela Ukrajina se moli za Ševčenkov nastup. Odluku će Blohin donijeti danas ujutro. Drugi napadač, Andrej Voronin nije previše igrao za svoj matični klub, tako da izbornik smatra da nije još za prvu momčad. Utakmica će sigurno biti vrlo zanimljiva, snažnog ritma i, nadamo se, s dosta pogodaka.

München, 14. lipanj, 18:00, Saudijska Arabija - Tunis:

Ove dvije reprezentacije imaju težak zadatak da osvoje jedno od prva dva mjesta koje ih vodi u osminu finala. Realno, veće šanse za to ima Tunis, momčad čiji je najjači adut izbornik Roger Lemmer. Među igračima, najistaknutiji će biti naturalizirani Brazilac Dos Santos od kojeg se puno očekuje u vrhu napada i jedan od stupova obrane Ajaxa iz Amsterdama, Hatem Trabelsi.

Momčad Saudijske Arabije ostala je u pamćenju po teškom porazu od Njemačke na posljednjem prvenstvu od čak 8:0! Najpoznatije ime je Sami Al Jaber, igrač sa 160 nastupa za reprezentaciju i jedini igrač u povijesti ove zemlje koji je igrao za neki klub izvan domovine. Tunis je favorit u ovoj utakmici, ali Saudijci se sigurno neće predati i pokušat će postići što bolji rezultat na otvaranju prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!