SP 2006.

Tunis - Saudijska Arabija: Remi Sinova pustinje i Orlova

Marko Kljaić • srijeda, 14.06.2006.

Premijerni nastup Saudijske Arabije i Tunisa na ovogodišnjem prvenstvu završio je nerješenim rezultatom s dva totalno drukčija poluvremena. Utakmica je imala malo pravih prilika, puno prekida i šokantnu završnicu...

U prvih petnaest minuta utakmice nije se dogodilo apsolutno ništa. Tada je Saudijska Arabija izborila prekršaj na 25 metara po sredini gola. Nawaf Al Temyat puca snažno, no lopta se od živog zida odbija u korner. I nakon te situacije igra se s puno prekida i dosta pogrešaka.

Nakon naizgled bezazlenog prekršaja Saudijaca na 35 metara uz aut-liniju postignut je prvi pogodak na utakmici. Dogodilo se to u 23. minuti. Bouazizi ubacuje loptu u šesnesterac, Zied Jaziri je najspretniji i lijepim udarcem šalje loptu u mrežu Mabrouka Zaida. Prvi udarac u okvir gola i odmah prvi pogodak.

Do kraja poluvremena Saudijska Arabija pokušava povezati svoje redove i ozbiljnije ugroziti protivničku momčad, no Tunis je preoprezan i ne dozvoljava nikakvo iznenađenje. Vidjeli smo još samo dva pokušaja iz daljine preko Tukara i Al Temyata, no bez ikakvih većih opasnosti za vratara Tunisa Alija Boumnijela.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nastavak je kasnio nekoliko trenutaka jer je jedan navijač tuniške reprezentacije uletio u teren i pokazao svoje trkačke sposobnosti. Niti taj navijač nije motivirao Tunižane za agresivniji nastavak, što su Saudijci iskoristili i počeli igrati puno bolje. U 47. minuti napadač Saudijske Arabije Noor izbija sam pred Boumnijela, no slabo puca i upropaštava lijepu priliu za izjednačenje. Tunižani i dalje igraju prepasivno i kazna im stiže u 58. minuti. Noor odično probija desni bok, ubacuje na šest metara gdje spremno čeka Al Kahtani i izjednačuje rezultat na 1:1.

Do kraja utakmice igrači Saudijske Arabije kontroliraju igru, imaju loptu u svojim nogama, no ne uspijevaju postići i drugi pogodak. S druge strane, Tunižani niti ne pokušavaju ugroziti gol Mabrouka Zaida. U 82. minuti u igru ulazi legenda saudijskog nogomet Sami Al Jaber. U svom 161. nastupu za reprezentaciju pokazao je koliko znači za svoju momčad pogotkom na samom kraju utakmice.

Još jedna brza kontra Orlova, Al Hawsavi upošljava samog Al Jabera koji pogađa mrežu protivničke momčadi.

U sudačkoj nadoknadi velika uzbuđenja. Prvo Sulimani pogađa iz slobodnog udarca stativu tuniškog gola, a nakon toga Tunižani uspjevaju izjednačiti rezultat. Strijelac prvog pogotka Jaziri spretno asistira Radhiu Jaidiu koji glavom postiže svoj prvi pogodak na ovom natjecanju i dovodi u delirij svoje navijače. Na kraju, momčad Tunisa je sa samo dva udarca u okvir gola uspjela postići dva pogotka i izvući nerješeni rezultat protiv vrlo dobre momčadi Saudijske Arabije.

Iako prvo poluvrijeme nije nagovještavalo neki uzbudljivi nogomet, na kraju možemo zaključiti da su ove dvije momčadi odigrale zanimljivu utakmicu. Četiri lijepa pogotka, vrlo uzbudljiva završnica i velika borbenost igrača obje momčadi pravi su razlog zašto je nogomet najvažnija sporedna stvar širom planete.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.Ostali
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!