SP 2006.

Svi mogu dalje, a i kući

Branimir Korać • četvrtak, 22.06.2006.

U skupini E je prava ludnica. Sve četiri reprezentacije u igri su za prolaz u drugi krug, ali isto tako i mogu ispasti. Na papiru trenutno najbolje stoje Talijani kojima je bod dovoljan za prolaz dok su u najnepovoljnijoj situaciji Amerikanci koji pak ovise o ostalim rezultatima...

Skupina E, treće kolo; Hamburg, 16:00 Italija - Češka:

Susret Talijana i Čeha sudbonosan je i za jedne i za druge. Poraženi iz ovog dvoboja najvjerojatnije pakuje kući dok u slučaju neriješenog postoji mogućnost da se i jedni i drugi plasiraju, ali tada ovise o drugom dvoboju.

Češkoj je pobjeda imperativ. Bod im možda neće značiti ništa tako da Karel Bruckner najavljuje pobjedu. Jednako razmišlja i Marcello Lippi jer - što je sigurno, sigurno je. Uoči samog susreta nešto bolje kotiraju Talijani iz čistog razloga što su Česi u velikim problemima s ozljedama i pitanje je kako će skrpati momčad. Bruckner nema previše izbora. Nakon što se Koller ozlijedio, ostao je i bez Vratislava Lokvenca i morat će gurnuti u vatru nedovoljno oporavljenog Milana Barosa. Priča o ozljedama čeških napadača već je duže vrijeme top tema iz ove skupine i svima je poznata situacija.

Talijani s druge strane ne mogu računati tek na Danielea De Rossija koji je napravio vrhunsku glupost u susretu s Amerikancima i vjerojatno će se na duže vrijeme oprostiti od reprezentativnog dresa. Manje ozljede vukli su Simone Perrotta i Alberto Gilardino, no obojica će biti spremni za ovu utakmicu. Vrijeme je i da Totti i Toni nešto pokažu i u njih se polažu velike nade. U svakom slučaju, Lippijeva momčad ima dosta prostora za napredak.

Skupina E, treće kolo; Nürnberg, 16:00 Gana - SAD:

Drugi veliki dvoboj igrat će se u Nürnbergu gdje Gana igra protiv SAD-a. Obje reprezentacije mogu do osmine finala, a puno bliže prolazu je Gana. E sad, s afričkim reprezentacijama stvarno nikad ne znate kako će odigrati i borbeni Amerikanci ako odigraju na tragu onog što su odigrali protiv Talijana, imaju se čemu nadati.

Protiv Gane neće igrati Eddie Pope i Pablo Mastroeni koji su zaradili isključenja protiv Italije. Niti Gana neće biti kompletna. Njima još veći hendikep predstavlja neigranje strijelaca u dvoboju sa Česima Asamoaha Gyana i Sulleya Muntarija.

Velika borba vodit će se na sredini terena. S jedne strane Ganine zvijezde Essien i Appiah, a s druge strane Reyna i ponovno u povučenijoj ulozi Landon Donovan. Upravo Donovan na nešto povučenijoj poziciji trebao bi unijeti nered u Ganin vezni red i Bruce Arena slijepo mu vjeruje. Nakon teške borbe s Talijanima, pitanje je u kakvom je stanju Brian McBride koji osim što vuče uspomenu na De Rossija, propustio je i trening zbog posljedica brojnih udaraca.

U svakom slučaju dva susreta u kojem, kladioničarskim riječnikom, vrijede sva tri znaka. Bilo tko da prođe ili ispadne u ovom posljednjem kolu, više neće biti iznenađenje. Ovo je definitivno najizjednačenija grupa na ovom SP-u sa četiri izuzetno jake i kvalitetne reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!