SP 2006.

"Poput mečeva u Copa Libertadores"

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.06.2006.

Portugal je dobio pravi rat na terenu u Nürnbergu. Četiri crvena kartona, ukupno čak 16 žutih i minimalna pobjeda Portugala protiv Nizozemske logično dali su više zadovoljstva Luizu Felipeu Scolariju nego Marcu Van Bastenu...

Luiz Felipe Scolari nije krio oduševljenje borbenošću svojih igrača. "Ono što sam danas vidio, nije viđeno u portugalskom nogometu. Toliuko borbenosti, predanosti nacionalnom dresu je zapanjujuće. Čestitam svim igračima jer su dali sve od sebe", bio je presretan Scolari.

I sam je svjestan kako ga očekuju brojni problemi uoči dvoboja s Engleskom, ali je optimist. "Vjerujem kako će se Cristiano oporaviti do Engleske. Ima pet dana odmora i nadam se da će biti spreman. Skupit ćemo se". Na upit o broju kartona, Scolari je ustvrdio kako ga je ova utakmica podsjetila na dvoboje u Copa Libertadores kada igraju argentinske momčadi.

Za kraj nešto je poručio Portugalcima. "Želimo ponovno dovesti Portugal na vrh, želimo da se sjetite kako je bilo 1966. godine".

"Presudilo je iskustvo. Portugalci su se koristili svim trikovima i znali su krasti vrijeme", razočaran je bio Van Basten.

Nizozemci su imali prednost i od igrača više, većim dijelom susreta, ali nisu ju iskoristili. "Već na poluvremenu upozorio sam igrače da kad dođe jedan crveni karton, obično dolazi i drugi. Nismo izdržali, ali smo i deset na deset nastavili napadati".

"Žao mi je što se u drugih 45 minuta nije igrao nogomet", završio je Van Basten.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!