SP 2006.

Hiddink: "Moja momčad ima lavovsko srce"

Bernard Jurišić • petak, 23.06.2006.

Sjajno raspoloženje u australskim redovima protegnulo se i na konferenciju za novinare, na kojoj se pojavio njihov izbornik Guus Hiddink. Hiddink je nekoliko puta dobro nasmijao nazočne australske kolege svojim dosjetkama, iako je tu bilo i ljudi kojima nije baš bilo do smijeha...

Hiddink je pohvalio srčanost i želju obiju momčadi, no istaknuo je da su oba protivnika napravila jako puno pogrešaka.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

"Rezultat je bio uzbudljiv svih 90 minuta, jer je u svakom trenutku jedan pogodak mogao preokrenuti cijelu situaciju. Moja momčad je igrala dobro, pokazala je lavovsko srce, iako smo napravili dosta pogrešaka, na kraju opet moram biti sretan postignutim rezultatom i plasmanom u drugi krug."

Otprilike tu negdje Hiddinku je u džepu zazvonio mobitel, što je komentirao riječima "To je sigurno moja mama", što je izazvalo smijeh dobro raspoloženih australskih izvjestitelja.

"Igrali smo moderan nogomet, preuzeli smo rizik i ovaj rezultat veliki je kompliment mojim igračima. Većina njih nikad nije ostvarila ovako velik uspjeh u karijeri, pa je i stoga ovaj doseg zaista sjajan. Ponosan sam na njih."

Slika 2 od 3.
Foto: Bernard Jurišić

Nakon što mu je mobitel još jednom zazvonio, što je Hiddink prokomentirao s "čovječe, majka mi je baš uporna", australski kolega pitao ga je hoće li biti vremena za slavlje uoči nastavka prvenstva.

"Mislim da je malo predaleko letjeti za Australiju na slavlje, jer želim u petak poslijepodne napraviti trening...", što je izazvalo novu rundu dobrog raspoloženja među australskim dijelom prostorije.

Italijam osmina finala?
"Vremena je malo, pokušat ćemo osvježiti momčad, trebamo pronaći zamjenu za važnog Emertona, no siguran sam da će momčad opet reagirati dobro i da ćemo dati sve od sebe. Moja momčad ima srce, ali samo sa srcem ne možeš pobijediti, moraš imati i znanje. Ozbiljno ćemo se pripremiti za osminu finala, a sve ćemo raditi s velikom radošću, jer smo postigli veliki uspjeh.".

Hiddink je završio, a nama nije preostalo ništa drugo nego čestitati australskim kolegama i zaželjeti im puno sreće protiv Italije. Ipak će se dio australske momčadi za Talijane pripremati i na hrvatskom.

A s Hiddinkom smo već zakazali novi sastanak. Rujan, Moskva, kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj. Trebat ćemo se dobro, dobro pripremiti za novi ogled s lukavim Nizozemcem...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!