SP 2006.

Niko Kovač: "Svi su vidjeli gdje nije funkcioniralo"

HINA • petak, 23.06.2006.

Premda je pjenušac bio spreman za proslavu niti na trećem uzastopnom velikom natjecanju hrvatska reprezentacija nije preskočila prvi krug. Nakon svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, te Europskog prvenstva u Portugalu, "Vatreni" su zapeli u skupini i na World Cupu u Njemačkoj.

Nakon dramatičnog ogleda protiv Australije igračima nije bilo previše do razgovora. Josip Šimunić, Dado Pršo i Stjepan Tomas samo su prošli pored hrvatskih novinara, dok su ostali teško pronalazili riječi.

"Tužan sam i razočaran. Svi su vidjeli gdje nije funkcioniralo. Onaj tko razumije znat će o čemu govorim", kazao je kapetan Niko Kovač, te dodao:

"Sada treba u miru analizirati dobre, ali i loše strane kojih je bilo više jer smo ispali. Ne smije se dogoditi da u ključnoj utakmici dva puta vodimo i da se dva puta nepotrebno povučemo".

Hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar ponovo je bio zadovoljan igrom svojih odabranika, naglasivši kako je Hrvatska ispustila osminu finala u susretu protiv Japana.

"Da smo u toj utakmici pobijedili, danas bi nam bilo lakše i protiv Australaca bi nam trebao jedan bod. U prvom dijelu imali smo problema s kontrolom igre, no u nastavku smo to ispravili. Napuštam svjetsko prvenstvo s pozitivnim mišljenjem", poručio je hrvatski strateg.

Stipe Pletikosa smatra kako je ova reprezentacija zaslužila prolazak u drugi krug.

"Zaslužili smo više, no dali smo sve od sebe. Nažalost, ovoga puta to nije bilo dovoljno", kazao je hrvatski vratar.

Tragičar utakmice protiv Japana, Darijo Srna sjajnim pogotkom u drugoj minuti doveo je hrvatsku vrstu u susretu protiv Australije na prag osmine finala.

"Žao mi je što smo razočarali naše sjajne navijače. Svi smo tužni jer smo zaslužili mjesto u drugom krugu. No, nismo imali sportske sreće", smatra Srna, dok je Niko Kranjčar dodao kako će u idućih nekoliko mjeseci sasvim sigurno teško spavati.

"Život ide dalje, no teško je preboliti ovakva razočarenja", kazao je Niko, dodavši kako nema nikakvih izgleda da karijeru nastavi u Hrvatskoj.

U samoj završnici utakmice Igor Tudor je pri rezultatu 2:2 imao sjajnu priliku, no loše je reagirao.

"Bili smo vrlo blizu, tek sitnice su nas dijelili od plasmana u osminu finala. Teško je sada govoriti nakon ovog šoka", zaključio je Tudor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!