Ostali sportovi

Sportske igre mladih proslavile uspješno desetljeće

Bernard Jurišić • srijeda, 11.10.2006.

Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska priredba u našoj zemlji, proslavile su 10 godina svog uspješnog djelovanja. U zagrebačkom Hotelu Esplanade, SIM su okupile brojne uglednike iz Hrvatske i inozemstva, a proslavu su uveličali i čelni ljudi engleskog nogometa...

Na proslavi je prikazan film o dosadašnjem radu Igara, a pokretač i prvi čovjek projekta Zdravko Marić u svom govoru objasnio je ciljeve i projekciju budućnosti SIM.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Sretni smo što smo okupili toliko djece i što iz godine u godinu rastemo. Svi znamo da su djeca naša budućnost i svi moramo raditi na tomu da im pružimo alternativu lošem životu i drogi. Sportske igre mladih su postigle upravo to i postale su nezaobilazan dio života brojne djece, koja se priključuju natjecanjima po okončanju školske godine."

Vezane vijesti

Marić je istaknuo da je politika Igara "iz škola na sportske igre, sa sportskih igara u školu", čime se djeci žele sportom popuniti ljetni praznici između dvije školske godine.

Na proslavi su sudjelovali brojni uglednici, od izaslanika predsjednika i premijera RH, ministara Primorca i Čobankovića, koji su dobili nagrade kao "Prijatelji Igara", premijera BiH Terzića, poznatih sportaša poput Zlatka Kranjčara, Štimca, Šimenca, Goluže, Stanića, Vlaovića..., pa do visokih gostiju iz Engleske; predsjednika tamošnjeg nogometnog saveza Geoffa Thompsona i predsjednika Premierlige Davida Richardsa,

Upravo je gospodin Richards dobio posebno priznanje za pomaganje projektu SIM i njemu je svečano uručeno mjesto počasnog predsjednika Sportskih igara mladih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!