Ostali sportovi

Steelersi nastavili gdje su stali

Tomislav Pacak • petak, 08.09.2006.

Sinoć je odigrana prva utakmica nove NFL sezone u kojoj su branitelji naslova, Pittsburgh Steelersi, svladali Miami s 28:17 usprkos neigranju najboljeg igrača. Odlična najava sezone za momčad iz "grada čelika"...

Iako zbog operacije crvuljka nije mogao igrati quarterback Ben Roethlisberger, Pittsburgh je uspio slaviti protiv solidnog Miamija koji je veći dio utakmice bio u dobroj poziciji za pobjedu, ali je sve upropastio pogreškama u četvrtoj četvrtini.

Odlično je umjesto Roethlisbergera odigrao Charlie Batch koji je imao tri dodavanja za touchdown, uključujući pas za Heatha Millera koji je donio Steelersima vodstvo od 21:17. Nakon toga odlična obrana Pittsburgha dva puta je presjekla dodavanja novog QB-a Miamija, Daunta Culpeppera (18-37, 262 yardi), s time da je drugi interception rezultirao i polaganjem koje je postigao Joey Porter koji je potom proslavio poljubivši - trenera.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ostat će ipak zapamćena jedna dvojbena situacija. Naime, kod polaganja za 21:17, Miller je nekoliko yardi prije end zone iskorači van, što suci nisu vidjeli, a trener Miamija Nick Saban prekasno je bacio zastavicu s kojom treneri mogu izazvati odluku sudaca. Ostaje dvojba je li Saban prekasno bacio zastavicu, ili su suci prebrzo dopustili nastavak utakmice.

Osim Batcha, kod Pittsburgha je bio raspoložen i RB Willie Parker koji je istrčao 115 yardi iz 29 pokušaja. Miller je imao 101uhvaćenu yardu.

Inače, prije utakmice su u prigodnoj proslavi Steelersi pokazali svoju petu zastavu pobjednika Super Bowla...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!