Nogomet

McClaren: "Hrvatska odskače kvalitetom"

Tomislav Pacak • utorak, 10.10.2006.

Englezima nije dugo trebalo da u Zagrebu pokažu svoju klasičnu bahatast. Velika "vojska" otočkih novinara izrešetala je Stevea McClarena nizom pitanja, od kojih je jedan dio bio vezan uz "dobro poznati rasizam Hrvata", no engleski izbornik se nije dao uvući na tu temu. McClaren je priznao kako Hrvatska odskače kvalitetom u odnosu na ostale suparnike u skupini...

Nikada do sada u Hrvatskoj nije bilo toliko novinara koji prate gostujuću reprezentaciju. Vjerojatno je i zadnji lokalni list poslao svog reportera u Zagreb, Englezi su okupirali Westin gdje je održana konferencija za novinare uoči dvoboja Hrvatske i Engleske. Izbornik Steve McClaren suočio se s nizom pitanja, od sustava za sutrašnju utakmicu, preko analize Hrvatske do neugodnih pitanja o rasizmu...

McClarena je za početak dočekalo pitanje o sustavu igre kojim će sutra igrati Gordi Albion, to je posljednjih dana najčešća tema u engleskom taboru: "3-5-2 i 4-4-2 su dobri sustavi koje ću možda i sutra koristiti. Još ne znam koji ću koristiti. Hrvatska je jako dobra ekipa i ja samo očekujem pozitivnu predstavu. Podbacili smo protiv Makedonije, ali ja od svoje ekipe očekujem pravu englesku igru. Ovo će biti najveći ispit do sada za našu ekipu s obzirom da smo bez Gerrarda."

Engleski izbornik stalno je naglašavao kolektiv kao presudnu komponentu uspjeha: "Rooney može igrati, može i ne igrati, važno je da smo mi ekipa. Moramo se vratiti nakon neuspjeha protiv Makedonije i odigrati kao momčad. Ja sam jako uzbuđen uoči ove utakmice, ovo je jedan pravi ispit naše reprezentacije jer dosad, iako smo igrali protiv kvalitetnih ekipa, Hrvatska odskače kvalitetom."

Prije nego su ušli u zonu rasizma, engleski novinari pitali su McClarena za mišljenje o atmosferi na Maksimiru: "Što se tiče navijačkog pakla, borit ćemo se s iskustvom, mi smo profesionalci i hranit ćemo se energijom s tribina."

Potom su Englezi ipak pokazali svoju bahatu stranu, nabacajući se izjavama o rasizmu kao da je to najnormalnija pojava u Hrvatskoj. Postavili su nekoliko pitanja zaredom o rasizmu koji je, kao, dobro poznata stvar u Hrvatskoj. McClaren se, međutim, nije dao uvući u tu igru: "Mi o tome ne brinemo, mi smo nogometaši, reprezentacija Engleske. Oni kojima je zadatak da se brinu o tome će se brinuti o rasizmu - suci, UEFA, hrvatske vlasti. Nije me briga ako dođe do ispada rasizma, mi igramo nogomet."

McClaren je izbjegao pitanje da li inzistira na pobjedi: "Ne inzistiram na pobjedi, inzistiram na dobroj igri. A dobrom igrom ćemo doći i do dobrog rezultata. A pobjeda bi dakako bila najbolji rezultat."

Naglasio je još jednom kako će igra donijeti rezultat: "Mene ne brine cijela situacija u grupi. Mene se tiče samo sutrašnja utakmica; ako dobro odigramo, rezultat će doći sam po sebi. Hrvatska i Engleska su favoriti skupine, a sutrašnji dvoboj neće odlučiti skupinu. Ipak, psihološka prednost će biti na strani pobjednika jer je ipak to sraz favorita."

Izbornik je odbacio optužbe da Englezi igraju predefenzivno: "Prije Makedonije pokazali smo engleski, dinamičan nogomet, s jakim kontrama i jakim napadima. Neću otkriti prvu momčad zato što se možda i predomislim, a kakav bi bio čovjek da onda sutra izađe drugačija reprezentacija."

To je bilo sve od McClarena, a više od njega rekli su zapravo engleski novinari. Sami o sebi...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!