Nogomet

Lampard: "Čeka nas pakao"

Tomislav Pacak • utorak, 10.10.2006.

Frank Lampard pokazao se kao vrlo simpatičan momak koji je pred velikim brojem novinara i fotoreportera dao uglavnom protokolarne izjave. Lampard cijeni Hrvatsku, nada se da će postići pogodak, smatra kako će Englezi moći ukrotiti atmosferu Maksimira, te će momčad vjerojatno igrati defanzivno...

Veznjak Chelseaja zamoljen je u startu da komentira izostanak Stevena Gerrarda: "Veliki gubitak je što nemamo Gerrarda. On je sjajan igrač. Ali to je vrijeme da netko drugi uđe i nadoknadi izostanak. Spremni smo za izazov igranja u Hrvatskoj. Moramo biti spremni, atmosfera je snažna."

Usporedba Makedonije i Hrvatske, po Lampardu, nije primjerena: "Ne mogu se usporediti Makedonija i Hrvatska. Hrvatska je dobra ekipa, ima veliko iskustvo. Hrvatska je drugi nivo. Očekujem tešku utakmicu i natjecateljski napetu utakmicu. Mi smo ekipa i pobjeda nam je važna. Jedan igrač može biti važan, ali daleko važnije je da igramo kao kolektiv s ciljem da se Engleska plasira na EP."

Lampard zna da ga je do sada išlo protiv Hrvatske, nada se da će se to nastaviti: "Neću obećati da ću zabiti gol, ali sam pun samopouzdanja jer znam da sam im već zabio. Ako mi se nasmiješi sreća, opet ću zabiti."

Ključni igrač vezne linije Engleske nije htio previše pričati o subotnjem susretu protiv Makedonaca: "Makedonija je voda pod mostom, sada smo usredotočeni na utakmicu na Maksimiru. Znamo da će biti navijački pakao, znamo da navijači žustro navijaju za svoju ekipu. Spremni smo na paklenu, vatrenu atmosferu. Bez obzira na čiju se stranu navija, mi moramo znati kako isključiti uvrede, a uključiti energiju koja dolazi s tribina."

Lampard je, doduše, priznao da nije u formi: "Polako se vraćam u formu, još nisam zadovoljan, ali dat ću od sebe. Moram još puno raditi da se vratim u pravu formu, no obećajem da će reprezentacija ginuti na terenu. Moramo biti jako pažljivi, Hrvatska može i zna iznenaditi, i može kazniti svaku pogrešku. Ja ću se truditi da se riješim flastera ako će ih biti, ali mislim da ćemo igrati na kontre, da ćemo pokušati nabacivati i tako zabiti gol."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!