Rukomet

Constanta vodi Zagreb u polufinale

Petar Plevnik • utorak, 12.12.2006.

U sjedištu Europske rukometne federacije u Beču održani su parovi četvrtfinala europskih kupova u muškoj konkurenciji. Jedini hrvatski predstavnik RK Zagreb imao je povoljan ždrijeb i za protivnika izvukao rumunjsku Constantu...

Nakon što su u osmini finala za protivnika izvukli ruski SKIF iz Krasnodara, može se reći da su rukometaši Zagreba ponovno dobro prošli, budući da su za protivnika dobili rumunjsku Constantu, koja objektivno ne bi trebala predstavljati veću prepreku na putu u polufinale.

Constanta se u Kup kupova uključila iz Lige prvaka, baš kao i Zagreb, no ipak u nešto slabijoj skupini E. Rumunji su u društvu sa Kielom, Svendborgom i Banik Karvinom zauzeli treće mjesto, ostvarivši dvije pobjede, jedan remi i tri poraza.

Vezane vijesti

U osmini finala Constanta je u rumunjskom obračunu bila bolja od Dinama iz Bukurešta. Na domaćem parketu Constanta je slavila sa 31:20, dok je u uzvratu umalo prokockala stečenu prednost, no poraz od 27:17 ipak je bio dovoljan za plasman u četvrtfinale.

Uz nekolicinu rumunjskih reprezentativaca, u redovima Constante igra i pet Srba, Ivan Smigić, Milutin Dragičević, Ognjen Kajganić, Aleksandar Adzić i Miodrag Kazić.

Prvi susret na rasporedu je 24./25. veljače u Rumunjskoj, dok je uzvrat početkom ožujka u Zagrebu.

U preostalim susretima HSV je izraziti favorit protiv ukrajinskog Portovika, dok će zanimljivo biti u dvoboju danskog Bjerringbra i Ademar Leona te skopskog Vardara i sarajevske Bosne.

Kup kupova, četvrtfinale, parovi:
HSV Hamburg (Njem) - Portovik (Ukr)
Bjerringbro-Silkeborg (Dan) - Ademar Leon (Špa)
HCM Constanta (Rum) - RK ZAGREB (HRV)
Vardar Skopje (Mak) - RK Bosna Sarajevo (BiH)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!