Rukomet

Obračun Hrvata u četvrtfinalu

Petar Plevnik • utorak, 12.12.2006.

Najviše pozornosti na današnjem ždrijebu rukometnih kupova u Beču privuklo je izvlačenje parova četvrtfinala Lige prvaka. Ždrijeb se ponovno poigrao sa klubovima, tako da ćemo već u četvrtfinalu vidjeti reprizu prošlogodišnjeg finala...

Najviše pozornosti svakako plijeni španjolski obračun, ujedno i repriza prošlogodišnjeg finala, između aktualnog europskog prvaka Ciudad Reala i Portland San Antonia. Za hrvatske ljubitelje rukometa dodatnu će draž predstavljati činjenica da će s jedne strane stajati Mirza Džomba i Petar Metličić, a s druge strane Ivano Balić i Davor Dominiković.

Međusobni dvoboj hrvatskih reprezentativaca vidjet ćemo i u dvoboju Flensburga Blaženka Lackovića i Barcelone Venia Loserta i Igora Vorija, dok će Vedran Zrnić sa svojim Gummersbachom put u polufinale tražiti preko španjolskog Valladolida. Još jedan hrvatski dvoboj, ovaj put trenerski, vidjet ćemo u srazu Veszprema Zdravka Zovka i moćnog Kiela Zvonimira Serdarušića.

Vezane vijesti

U Kupu EHF-a najviše je pozornosti usmjereno na Dunkerque, koji je u osmini finala izbacio branitelja naslova Lemgo, a kojem će na putu u polufinale stajati danski Skjern. Jedini njemački predstavnik i po mnogima glavni favorit za osvajanje Kupa EHF-a, Magdeburg, ne bi trebao imati problema protiv Kopenhagena, dok će zanimljivo biti u dvoboju sve boljeg Grasshoppera i Pariza Nikole Blažička, kao i u španjolskom obračunu između Aragona i Bidasoe.

Liga prvaka, četvrtfinale, parovi:
BM Valladolid (Špa) - VfL Gummersbach (Njem)
KC Veszprém (Mađ) - THW Kiel (Njem)
SG Flensburg (Njem) - Barcelona (Špa)
Ciudad Real (Špa) - Portland San Antonio (Špa)

Kup EHF-a, četvrtfinale, parovi:
SC Magdeburg (Njem) - FC Kopenhagen (Dan)
Grasshopper-Club Zürich (Švi) - Paris Handball (Fra)
US Dunkerque (Fra) - Skjern Handbold (Dan)
BM Aragón (Špa) - Bidasoa Irun (Špa)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!