Nogomet

Međimurje - Slaven Belupo: Međimurci osramoćeni

Ivana Strahija • subota, 16.09.2006.

Prvoligaš iz Čakovca uspio je izgubiti na vlastitom terenu, od slabije plasirane momčadi, a to imaju za zahvaliti samo sebi i svojoj velikoj nezainteresiranosti za igru...

Jedva smo se smirili nakon pulskog poraza a već moramo pisati o još jednom gubitku. Međimurje je na stadionu Mladosti u Čakovcu izgubilo od Slaven Belupa s vrlo ponižavajućih 3:0. Za postizanje tri pogotka gostima iz Koprivnice trebalo je samo 33 minute.

Međimurci kreću bolje, imaju dva udarca iz kornera za redom u 2. i 3. minuti. Prvo Grgurovićev udarac brani Nikoloski, a odmah potom Vitas prebacuje gol Slavena. U 12. minuti Koprivničani imaju prvi ozbiljni pokušaj, koji odmah okrunjuju pogotkom. Iz kornera Mumlek vrhunski nabacuje u peterac domaćina, najviše skače Pejić i usmjerava loptu na pravo mjesto, domaći vratar Čonkaš vršcima je prstiju pokušava zaustaviti, no lopta ipak trese mrežu.

Slijede dvije poluprigode domaćeg Darmopila, no ta neodlučnost ponovno je kažnjena pogotkom Slavena. Mumlek centrira prema Pejiću, ovaj loptu malo nespretno zahvaća i okreće se, da bi ga u tom trenutku, sasvim nepotrebno, srušio domaći vratar Čonkaš. Sudac Šupraha sasvim opravdano pokazuje na bijelu točku, siguran je izvođač kaznenog udarca Mumlek za 0:2.

I sa tim rezultatom još uvijek je prevladavalo mišljenje da domaći mogu izvući barem bod, no brzo su igrači Slavena riješili i tu nedoumicu. Mumlek u 33. minuti, nakon dosta gužve u domaćem kaznenom prostoru uspijeva loptu dobaciti do Dodika, koji je spretan za 0:3.

Do kraja prvog dijela Međimurci su sve mlitaviji. Piškor iz slobodnog udarca puca ravno u živi zid, a Kresinger svoju loptu iskorištava da bi pogodio vratara Nikoloskog.

Prilično rezignirano domaćini su igrali i u drugom dijelu, počela je i kiša, a tribine stadiona osjetno su se ispraznile. Domaći igrači započinju igru računanja, pa pokušavaju postići počasni pogodak, kojim bi zadržali mjesto na prvoligaškoj ljestvici. Štefančić puca pored vratnice, Kresinger prebacuje gol, a Celišćak pokušava iz kornera.

S druge strane, gosti iz Koprivnice su se razigrali i bilježe nekoliko vrlo izglednih prigoda. U 61. minuti Šomoci servira za Bošca, koji je naletio na mlaku vode, poskliznuo se i propustio odličnu priliku. Dvije minute kasnije Dodik virtuozno dribla, dobacuje do Šomocija koji oči u oči s Čonkašom predugo oklijeva i slabo puca. U 67. minuti Mumlek dodaje Dodiku, koji juri sam prema domaćem goli i loptu nespretno šalje pored vratnice.

Najagilniji domaći igrač Darmopil u dva navrata puca prema mreži Slavena. Prvi puta njegov pokušaj osujećuje vratar Nikoloski, a drugi puta pogađa stativu. Nakon njega pokušava i Celišćak, no susret završava 0:3.

Igrom svojih nogometaša u ovom ključnom susretu bio je prezadovoljan Elvis Scoria, trener Slaven Belupa: "Već smo nakon prvog postignutog pogotka bili mnogo mirniji. Imalo je Međimurje svoje šanse, no nama se danas vratilo nešto što smo mislili da smo davno izgubili. Dobro nas je poslužila i 3-5-2 igra u zoni, a ovi nam bodovi daju velik polet pred težak susret s varaždinskim Varteksom u Koprivnici."

Domaći trener Stanko Mršić nije bio zadovoljan, što nimalo ne čudi: "Izričito sam napomenuo igračima da Slaven ovdje nema što izgubiti i da će dati sve od sebe. Sve smo njihove odlike i slabosti znali prije, no kolektivno smo podbacili. Janjetović je trebao čuvati Pejića, a Čonkaš je vlastoručno uzrokovao ključni moment našeg poraza. Bili smo dekoncentrirani i to nam se osvetilo."

Koliko čujemo iz neslužbenih izvora, uprava Međimurja zahvalila se Stanku Mršiću na suradnji. Kao njegov mogući nasljednik spominje se Marijan Vlak (jedan od nogometnih trenera koji je konkurirao za mjesto izbornika hrvatske reprezentacije), no o svemu ćemo više vjerojatno saznati tek u ponedjeljak, na službenoj tiskovnoj konferenciji Međimurja.

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolHNL
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!