Nogomet

Barcelona, Valencia i Sevilla i dalje na vrhu

Marko Kljaić • nedjelja, 17.09.2006.

Nekoliko zanimljivih dvoboja bilo je danas na rasporedu u španjolskom prvenstvu. Sevilla je "ugostila" Betis u gradskom derbiju i slavila s 3:2. U po običaju naelektriziranom dvoboju, Betis je vodio, ali Sevilla je preokrenula rezultat i došla do pobjede. Barcelona je održala "nogometnu lekciju" i Racingu svladavši ga s 3:0...

Derbi 3. kola španjolskog prvenstva odigran je na Mestalli gdje su se susreli Valencia i Getafe. Oba kluba su od ovog susreta imali stopostotni učinak i bila su na diobi prvog mjesta s Barcelonom i Sevillom. Nakon prvih 45 minuta postignut je samo jedan pogodak. Strijelac za 1:0 za Valenciju bio je Fernando Morientes u 45. minuti. Pogodak koji je odlučio pobjednika u ovom susretu postigao je Vicente iz jedanaesterca u 67. minuti.

U Sevilli su veliki gradski derbi odigrali Sevilla i Betis. Domaćine je u vodstvo doveo Kanoute u 26. minuti. Na slijedeći pogodak čekalo se samo 14 minuta. Za Betis je izjednačio Brazilac Sobis pet minuta prije kraja prvog dijela. U nastavku su pala još tri gola. Prvo je Sobis u 54. minuti doveo Betis u vodstvo. Domaćini su izjednačili drugim pogotkom Kanoutea četiri minute nakon toga. Nova tri boda i ostanak na čelu ljestvice Sevilli je donio Renato zgoditkom u 85. minuti.

Vezane vijesti

Aktualnim prvacima iz Barcelone bilo je potrebno 18 minuta da povedu u Santanderu. Najbolji strijelac prošle sezone, Samuel Eto'o dokazao je da je još uvijek raspoložen za postizanje pogodaka. Momčad iz Santandera primila je drugi pogodak nakon 84. minute igre. Strijelac za 2:0 bio je Ludovic Giuly. Treći pogodak za goste je u 90. postigao Ronaldinho iz jedanaesterca. Barca je u novu sezonu krenula s tri pobjede i igra odličan nogomet.

Osasuna je na domaćem terenu povela protiv Gimnastica već u prvoj minuti. Strijelac je bio kamerunski napadač Webo. Do samog kraja utakmice nije se dogodilo ništa previše uzbudljivo. Tada je minutu prije kraja srpski napadač Savo Milošević svojim pogodkom osigurao pobjedu Osasune. Pobjeda od 2:0 sasvim zasluženo je pripala domaćinima.

U Bilbau je Atletico iz Madrida ponizio domaćina rezultatom 1:4 i odnio kući sva tri boda. U prvom dijelu pogotke su postigli Rodriguez u 18. minuti i Petrov devet minuta prije kraja prvog dijela. Aguero povisuje u 64. minuti rezultat na 3:0 za goste. Počasni pogodak za Bilbao djelo je Martineza u 86. minuti. U sudačkoj nadoknadi, Luciano Galletti postigao je i četvrti pogodak za svoju momčad. Težak poraz Athletica na domaćem terenu od 4:1.

Prvi dio utakmice u Barceloni između Espanyola i Celte završio je bez pogodaka. Domaćini su to promijenili u 48. minuti, kada je strijelac za 1:0 bio Moises. Gosti odmah reagiraju i u 52. minuti izjednačavaju na 1:1 preko Cannobija. No, samo dvije minute nakon toga Jonatas vraća prednost domaćinima. Espanyol vodi 2:1! Nakon dva poraza na početku prvenstva, Espanyol je uspio upisati prva tri boda i sada se po bodovima izjednačio na ljestvici sa današnjim suparnikom Celtom iz Viga.

Jedini bitan događaj u prvih 45 minuta u Zaragozi u susretu Reala i Mallorce bilo je isključenje Varele osam minuta prije kraja. Mallorca je ostala bez važnog obrambenog igrača. Momčad Victora Fernandeza iskorištava igrača više u 60. minuti. Brazilac Ewerthon precizan je za 1:0. Pobjedu domaćini potvrđuju u 78. minuti. Garcia je osigurao pobjedu svoje momčadi od 2:0.

Utakmica koja je odlučena pogotkom u samoj završnici, odigrana je u Huelvi na stadionu Colombino pred 13.000 gledatelja. Levante je pobijedio domaćina Recreativo rezultatom 1:0 pogotkom Alexisa u 85. minuti. Prvi poraz Recreativa u prvenstvu i prvi bodovi za Levante.

U posljednjoj utakmici trećeg kola španjolskog nogometnog prvenstva Rela iz Madrida je pobijedio Real iz Sociedada rezultatom 2:0. Vodeći pogodak na utakmici postigao je Jose Antonio Reyes Calderon u 69. minuti. Da stvar bude gora za goste, u 73. minuti Aranburu je zaradio crveni karton i tako je Sociedad ostatak utakmice odigrao s igračem manje. Madrižani su to iskoristili nakon isteka 90 minuta kada Beckham postavlja konačan rezultat 2:0.

Primera Division, 3. kolo: Valencia - Getafe 2:0; Sevilla - Betis 3:2; Racing Santander - Barcelona 0:3; Osasuna - Gimnastic 2:0; Athletic Bilbao - Atletico Madrid 1:4; Espanyol - Celta Vigo 2:1; Recreativo Huelva - Levante 0:1; Zaragoza - Mallorca 2:0; Real Madrid - Real Sociedad 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!