Nogomet

Zaragoza hvata Real

Branimir Korać • nedjelja, 10.12.2006.

Nakon poraza madridskog Reala sinoć u Sevilli, Zaragoza se današnjom pobjedom u Santanderu približila Madrižanima na svega tri boda. Prvu domaću pobjedu ubilježio je Athletic Bilbao svladavši Recreativo Huelvu 4:2...

Zaragoza nastavlja s odličnim igrama u španjolskom prvenstvu. U ovom kolu svladala je u gostima Santander s 2:0 i tako došla na svega tri boda zaostatka za trećeplasiranim Realom. Pobjedu Zaragozi u ovom susretu osigurali su Diego Milito i Lafita pogocima u posljednjih pola sata.

Villarreal odnosi bod iz Viga igravši sa Celtom 1:1. Povela je Celta već u 17. minuti golom Fernanda Baiana, a bod gostima donio je u 64. minuti Urugvajac Diego Forlan. Zahvaljujući ovom remiju Villarreal je ostao ispred Celte na ljestvici.

Athletic je napokon slavio u Bilbaou svladavši sa 4:2 Recreativo. Već u prvom poluvremenu bilo je 3:0, a dva pogotka postigao je Urzaiz dok je jedan djelo gostujućeg braniča Bautiste. Početkom drugog dijela Uche je smanjio na 3:1, ali ubrzo Garmendia vraća prednost od tri gola na stranu domaćina. U završnici susreta i domaćini postižu autogol i to Sarriegi u 88. minuti za konačnih 4:2.

Betis je u završnici susreta izvukao bod kod Getafea igravši 1:1. Getafe je poveo u 49. minuti preko Guize i imali tri boda u rukama do 86. minute kada Juanito poravnava na 1:1. Tri minute ranije Getafe je ostao s igračem manje zbog drugog žutog kartona Belenguera.

Gimnastic je preokrenuo zaostatak od gola protiv Levantea i svladao ga 2:1. Riga je u 27. minuti donio prednost gostima, ali Garcia u 41. i Ruben u 76. minuti rade preokret.

Osasuna je s lakih 3:0 svladala Mallorcu. Sva tri pogotka pala su u razdoblju od 60. do 80. minute kada Milošević, Flano i Punal donose pobjedu domaćinu.

Espanyol je u Madridu iznenadio Atletico i svladao ga s 2:1. Vrlo rano krenulo je loše po domaćina obzirom da je već u osmoj minuti Raul Tamudo doveo ekipu iz Barcelone u vodstvo. U drugom dijelu Fernando Torres poravnava, ali šest minuta kasnije (62. minuta) Garcia vraća prednost na stranu gostiju i ona se više ne ispušta.

Unatoč brojnim problemima s ozljedama, Valencia je nadigrala Deportivo s visokih 4:0. Dvostruki strijelac bio je David Villa koji se vratio nakon ozljede, a po jedan gol dodali su Angulo i Vicente. Gosti su od 37. minute igrali bez isključenog Juanme što je olakšalo posao Valenciji.

Španjolsko prvenstvo, 14. kolo:
Celta - Villarreal 1:1, Athletic Bilbao - Recreativo 4:2, Getafe - Betis 1:1, Gimnastic De Tarragona - Levante 2:1, Osasuna - Mallorca 3:0, Racing - Real Zaragoza 0:2, Atletico (M) - Espanyol 1:2, Valencia - Deportivo 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!