Ostali sportovi

Submission wrestling: "Kralj Tomislav 2006"

Igor Jurišić • nedjelja, 26.11.2006.

U organizaciji Športskog društva veterana domovinskog rata, 2. prosinca se održava vrlo jaki submission wrestling turnir "Kralj Tomislav". Mjesto održavanja je dvorana "Sutinska Vrela" u Podsusedu, a turnir će imati i svoju humanitarnu stranu...

Za one koji slabije poznaju ovaj sport, istaknimo da je submission wrestling mješavina svih borilačkih sportova koji uključuju borbu u parteru, poput hrvanja, juda ili brazilskog jiu jitsua. U njemu nisu dozvoljeni udraci šakama i nogama, ali su zato dozvoljeni svi tehnički zahvati u parteru, poput raznih poluga i gušenja.

Već prvo izdanje "Kralja Tomislava" ponudilo je pregršt uzbuđenja i nastupe naših ponajboljih hrvatskih parteraša, uključujući i hrvačku legendu Bernarda Bana. U ovogodišnjem izdanju, borci će nastupati u kategorijama do 68 kg, 75 kg, 84 kg, 93 kg, 102 kg i preko 102 kg. Ovim putem pozivamo sve borce koji prakticiraju neki vid borbe u parteru, da se prijave na turnir i svojim učešćem doprinesu kvaliteti i masovnosti turnira. Krajnji rok za prijave je 30. 11. 2006, a kotizacija za prijavu iznosi 100 kn.

Kao što smo već istaknuli, ovaj turnir ima i svoju humanitarnu stranu. Cilj humanitarne akcije "Djeca branitelja za djecu SOS dječjeg sela Lekenik" bit će prikupljanje sredstava za SOS dječje selo "Lekenik". Više podataka o SOS selu Lekenik kao i o samoj humanitarnoj akciji, donosimo vam u citatu sa službene stranice turnira: Prvi mali stanovnici i njihove SOS-mame došli su u Lekenik početkom 1993. Kad se život u selu uhodao, a broj djece povećao, došao je trenutak za svečano otvorenje sela. Bilo je to 8. listopada 1993. godine pa je stoga taj dan proglašen Danom SOS-Dječjeg sela Lekenik. Danas SOS-Dječje selo Lekenik može smjestiti stotinu djece. O odgoju i njezi djece svakodnevno se brine 15 SOS-mama. Njima pomažu SOS-tete, direktor sela, pedagoški pomoćnik, psiholog i dva seoska majstora. Ova velika i složna SOS-OBITELJ dijeli iste životne obveze i radosti kao i svaka druga obitelj.

"Akcija je zamišljena tako da djeca naših članova, djeca naših gostiju, te svi ostali koji se žele pridružiti akciji na natjecanje ponese neku svoju stvar (igračku, knjigu, robu, opremu) koja im više ne treba ili na samom natjecanju kupe neke od radova koji će se prodavati u holu dvorane te i na taj način pripomognu uspješnosti akcije". Dakle, ovim putem pozivamo i sve ljude dobre volje da dođu na turnir te da uz uživanje u atraktivnim borbama naprave i dobro djelo i ponekom donacijom pomognu djeci SOS sela. Ulaz na submission wrestling turnir "Kralj Tomislav 2006" je besplatan.

SUBMISSION WRESTLING NATJECANJE ZA SENIORE "KRALJ TOMISLAV 2006"
MJESTO: Dvorana "Sutinska vrela", Podsused, Dvoriček 2
DATUM: 2. prosinca 2006. godine u 13:00 sati
ORGANIZATOR: Športsko društvo veterana Domovinskog rata
POKROVITELJ: Grad Zagreb i ŠDVDR
MEDIJSKI POKROVITELJ: Sportnet.hr

SATNICA:
vaganje 10:00 sati
početak natjecanja 13:00 sati
finalne borbe 18:00 sati

NAGRADE:
pojedinačno: prva tri mjesta medalje
ekipno: prva tri mjesta pehari
najborac: pehar + Keiko Raca ruksak
pojedinačnim prvacima prigodan poklon paket( kimono Keiko Raca + majica s natjecanja )

KATEGORIJE: -68 ,75, 84, 93, 102 i 102+
PROPISANA ODJEĆA ZA NATJECANJE: hlačice i majica

PRIJAVA: najkasnije do 30. 11. 2006. godine (za potrebe osiguranja), natjecatelji prijavljeni na samom događaju neće biti osigurani

KARTE: SLOBODAN ULAZ
Kontakt osoba: Sandra Šućurović
Tel./Fax: 01/ 3842-718
Mobitel: 098 -9466-087
Službena stranica: www.sdvdr.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!