Košarka

Razigrani Stojić, Baždarić i Longin

Marko Kljaić • nedjelja, 18.02.2007.

Niti jedna gostujuća momčad danas nije uspijela doći do pobjede. Barcelona je s 33 poena porazila Alicante, Tau Ceramica bila je bolja od Pamese, a Joventut je pomalo iznenađujuće izgubio na gostovanju kod ViveMenorce...

>b>Roko Ukić i Bruno Šundov nisu briljirali u današnjem međusobnom dvoboju. Ukić je u pobjedi Barcelone nad Alicanteom ubacio sedam poena, skupio pet dodavanja i dva skoka. Šundov je za pet minuta igre imao samo jedan šut i to uspješan za tri poena. Barcelona je od početka do kraja kontrolirala utkamicu i na kraju slavila s velika 33 poena prednosti. U redovima domaćina Navarro je skupio 22 poena, a Kakiouzis 20 poena. Kornegay s 15 poena i osam skokova te Vasić sa 17 poena bili su najbolji kod poražene momčadi.

Bez Planinića i trenera Perasovića Tau Ceramica i dalje pobjeđuje. Danas su Luis Scola (22 poena, sedam skokova i pet dodavanja) i Igor Rakočević (14 poena) bili nezaustavljivi za obranu Pamese. Iako igra nije bila briljantna i bilo je dosta pogrešaka utakmica je bila odlučena u posljednjoj četvrtini koju su domaćini dobili rezultatom 21:12. Loš šut gostiju iz igre (39%) bio je odlučujući faktor u današnjem susretu. Iako je imao šut iz igre 1/7, Milojević je s 19 poena bio najbolji strijelac gostiju.

Pomalo iznenađujuće je posljednjeplasirana ViveMenorca pobijedila Joventut. Za to su zasigurno zaslužni i Marino Baždarić s 13 poena, pet skokova i tri dodavanja i Mario Stojić koji je ubacio 14 poena, te imao tri skoka i pet dodavanja. Još su trojica igrača kod domaćina ubacili dvoznamenkasti broj koševa. Uz to, veći broj skokova i veći broj dodavanja bilo je dovoljno da se poraze neraspoloženi gosti. Samo su Archibald sa 14 poena i devet skokova, Rudy Fernandez s 15 poena i četiri skoka, te Betts s 13 poena i pet skokova bili dobri u dresu Joventuta, no kao momčad poptuno su podbacili.

U Madrid Areni, 9.500 ljudi vidjelo je pobjedu Estudiantesa nad Caja San Fernandom. Prvih 20 minuta dobili su gosti sa šest poena prednosti. Za to je bio najzaslužniji Zadranin Branimir Longin koji je sakupio 19 poena i četiri skoka i bio najbolji gostujući igrač. Iker Iturbe (19 poena i četiri skoka) i Hernan Jansen (17 poena i osam skokova) proradili su u trećoj dionici i stvorili prednost od 11 poena. Posljednja četvrtina bila je potpuno izjednačena i domaćini na kraju slave rezultatom 91:78.

Murcia je upisala devetu pobjedu u prvenstvu pobjedom na domaćem terenu nad Gran Canarijom. Odličan je bio Terrel Myers koji je za pola sata igre ubacio 28 poena. U tome ga je pratio Marcus Fizer ubacivši 18 poena i uhvativši osam odbijenih lopti. Domaćini su kroz prve tri četvrtine samo povećavali svoju prednost i na početku posljednje dionice bili su u plusu 16 poena. Tada su se lagano opustili i izgubili posljednjih 10 minuta rezultatom 24:30. No, to gostima nije bilo dovoljno za pobjedu, već samo za ublaživanje poraza.

U posljednjoj utakmici dana susreli su se Granada i Fuenlabrada. Prednost od osam poena stvorili su domaći igrači nakon prvih deset minuta. U nastavku su nastavili istim ritmom i prije odlaska na odmor vodili su rezultatom 45:33. Tu prednost su samo povećavali i na kraju slavili rezultatom 87:66. Domaćini su imali 46 skokova, čak 20 više od svojih protivnika, što im je uz dobar šut omogućilo da stvore veliku prednost. Najviše skokova imao je Fernandez, čak 11, te je uz 17 poena i četiri dodavanja napravio odličnu statistiku. Društvo mu je radio Borchardt s 12 poena i devet skokova.

Španjolska ACB liga, 18.02.2007, 21. kolo: MMT Estudiantes - Caja San Fernando 91:78, Tau Ceramica - Pamesa Valencia 71:65, Winterthur F.C. Barcelona - Etosa Alicante 107:74, CB Murcia - Gran Canaria 89:79, ViveMenorca - DKV Joventut 83:77, C.B. Granada - Alta Getsion Fuenlabrada 87:66.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!