Košarka

Derbi u Moskvi, španjolski okršaj u Ciboninoj skupini

Bruno Blumenschein • srijeda, 20.12.2006.

Ulazak u završnicu Eurolige stavlja dodatan teret na svaki susret, a deveto kolo najjačeg klupskog natjecanja poslije NBA lige, nudi nekoliko zanimljivih susreta. Barcelona Marija Kasuna i Roka Ukića gostuje u Trevisu, a Maccabi dočekuje Partizan i očekuje osvetu za poraz u prvom međusobnom susretu...

Dugačak put u Rusiju, igranje protiv ambicioznog Dinama i ozljede su okolnosti u kojima Tau Ceramica traži pobjedu u derbiju devetog kola Eurolige. Izostanak Zorana Planinića i Sergija Vidala bi trebali zatvoriti Igor Rakočević i Pablo Prigioni, koji neće imati lagan posao protiv prošlogodišnjeg suigrača, Travis Hansen i MVP-a prošlog kola Lazarosa Papadopoulosa. U prvom susretu su keramičari slavili sa 16 koševa razlike, ali u Moskvi će biti nova priča s drugačijim scenarijem.

Vrlo važan susret se igra u Trevisu gdje na teren Benettona dolazi Barcelona predvođena Juan Carlosom Navarrom, kao i hrvatskim reprezentativcem Marijem Kasunom, koji je u posljednje vrijeme pokazao sav raskoš svog talenta, ali mu nedostaje konstante u igri. Za to vrijeme će Roko Ukić tražiti što više minuta protiv Zizisa i Lydaya u derbiju skupine C nakon koje bi Barcelona, u slučaju poraza, mogla imati samo jednu pobjedu prednosti ispred talijanske momčadi.

Domaći teren će biti prednost za dvojicu hrvatskih centara koji će u dresovima Efes Pilsena, odnosno Le Mansa tražiti pobjede za što bolju poziciju u nastavku borbe za prolazak u Top 16. Nikola Prkačin je u prošlom susretu pokrenuo istanbulsku momčad u gostujućoj pobjedi kod Prokoma, a ovaj tjedan dočekuju njemački Köln te su u tom susretu izraziti favoriti. Slično se ne može reći za Sandra Nicevića i Le Mans koji dočekuju Prokom, a obje momčadi imaju omjer 3-5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!