Nogomet

"Publika će biti 12. igrač"

Tomislav Pacak • srijeda, 21.03.2007.

Danas su se na redovnom druženju s novinarima pojavila dva važna Bilićeva čovjeka - rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju, Dario Šimić, i jedan od najučinkovitijih napadača Europe ove sezone, Eduardo da Silva...

Kako je danas Mladen Petrić definitivno otpao za subotnji ogled, Eduardo će dobiti novog partnera u napadu. Dinamov sjajni napadač nema posebnih želja: "Odluka je na izborniku. Imamo Balabana, Olića, Budana, svi su u formi."

Pandev i Sedloski su, po pričanju Eduarda i Šimića, ključni igrači Makedonije, no hrvatski reprezentativci potenciraju kako oni ne mogu sve sami. "Makedonija ima Pandeva i Sedloskog, ali njih dvojica ne mogu igrati sami", izjavio je Eduardo, dok je Šimić dodao: "Pandev je strahovito napredovao, sada je u top formi za Lazio i moramo ga se pribojavati."

Kao i ostatak reprezentativaca, Šimić je potencirao neugodna dosadašnja iskustva s Makedoncima: "Zbog Makedonije smo ostali bez EP-a 2000. godine, tada smo imali problema s tom reprezentacijom i u Skopju i u Zagrebu. Neugodni su, no smatram da ova Hrvatska može izbjeći. Danas smo jači od njih."

Izvrsni branič Milana sumnja da će Makedonci napasti, kao što najavljuje izbornik Katanec: "Svakoj je momčadi cilj zabiti prvi gol na utakmici. Možda su najavili napad od početka, ali sumnjam u to. Hrvatska je jak protivnik protiv kojeg se teško odmah otvoriti. Igrat će kao u Manchesteru gdje su postigli dobar rezultat."

Eduardo se veseli maksimirskoj publici: "Veselim se, naravno, navijači su uvijek naš 12. igrač. Nadam se da ih nećemo razočarati i da ćemo skupa lijepo slaviti nakon utakmice."

Nadamo se i mi...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!